Charts.cz/Fórum/Jak mohu sledovat akcie v reálném čase?

Jak mohu sledovat akcie v reálném čase?

Jsem úplný nováček ve světě investic a akcií a už nějakou dobu se snažím zjistit, jak vlastně sledovat akcie v reálném čase. Zajímalo by mě, na jakých platformách nebo aplikacích se to dá dělat? Slyšel jsem o různých burzovních aplikacích, ale nevím, které jsou spolehlivé a které ne. Můžete mi prosím doporučit nějaké konkrétní nástroje, které mi umožní sledovat ceny akcií, změny a trendy v reálném čase? Také by mě zajímalo, jestli existují možnosti, jak dostávat upozornění na významné pohyby nebo novinky ohledně akcí, které mě zajímají. Je třeba platit nějaké poplatky za tyto služby, nebo jsou k dispozici i bezplatné varianty? A co třeba sledování kryptoměn nebo jiných investičních příležitostí? Je možné mít vše pod jednou střechou? Jaké jsou vaše zkušenosti s různými platformami a co byste doporučili začátečníkům jako jsem já?

133 slov
1.3 minut čtení
30. 9. 2022
Libor Kořínek
Libor Kořínek

Sledování akcií v reálném čase je dneska docela snadný, stačí mít správný nástroje. Doporučuju začít s aplikacemi jako je Robinhood nebo eToro, ty jsou hodně populární a nabízejí uživatelsky přívětivé rozhraní. Obě mají i mobilní verze, což je super pro sledování na cestách.

Další možností je Yahoo Finance nebo Google Finance, kde si můžeš vytvořit vlastní seznam sledovaných akcií a dostávat upozornění na změny cen. Je to zdarma a dost intuitivní. Oproti tomu TradingView je skvělý, pokud chceš víc analýz a grafů.

Některé platformy jako třeba TD Ameritrade nebo Charles Schwab mají i pokročilé funkce, ale tam už se možná setkáš s poplatky. Pokud jde o kryptoměny, Coinbase a Binance jsou dobré pro jejich sledování a obchodování – obojí má mobilní aplikace.

Co se týče upozornění, většina těchto aplikací ti umožní nastavit notifikace na důležitý pohyby nebo novinky. Všechny tyhle věci můžeš mít pod jednou střechou, pokud si to dobře nastavíš. Je fajn zkoušet různé platformy a najít tu, co ti sedne nejlíp. Takže hurá do toho!

164 slov
1.6 minut čtení
13. 9. 2024
Šárka Mašková
Šárka Mašková

Sledovat akcie v reálném čase dneska není žádná věda. Můžeš zkusit aplikace jako Robinhood, eToro nebo Webull, ty jsou docela populární a mají i bezplatné verze. Umožňují ti sledovat ceny akcií, grafy a trendy. Většina z nich má i funkce upozornění, takže ti to pošle notifikaci, když akcie, co tě zajímají, udělají nějaký větší pohyb.

Pokud bys chtěl sledovat i kryptoměny, tak třeba CoinMarketCap nebo Binance mají taky super přehledy a často můžeš mít všechno pod jednou střechou. Poplatky? No, většinou je to free, ale některé platformy si berou poplatky za obchodování nebo za určité pokročilé funkce, takže je dobrý se na to podívat.

Jako začátečník bych doporučil začít s něčím jednodušším a postupně se učit víc o tom, jak burzy fungují. Hlavně se nenech zmást tím množstvím informací – raději si vyber pár zdrojů a drž se jich.

138 slov
1.4 minut čtení
27. 12. 2024
Marek Procházka
Marek Procházka