Co to vlastně jsou NFT a jak se do nich dá investovat?
V poslední době se hodně mluví o NFT, ale co to vlastně je? Slyšel jsem, že jsou to nějaké digitální umělecké předměty nebo sběratelské kousky, ale jak to funguje? Jaký je rozdíl mezi klasickým uměním a těmi digitálními tokeny? Kdo vlastně vytváří tyto NFT a proč by někdo chtěl za něco, co si může stáhnout zdarma, platit tisíce dolarů? Mám pocit, že je to trochu bláznivé, ale na druhou stranu slyším stále více lidí říkat, že investují do NFT. Jak tedy začít s investováním do NFT? Je potřeba mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti? Musím mít kryptoměny jako Bitcoin či Ethereum, abych mohl nakupovat NFT? A jaké platformy jsou nejlepší pro obchodování s těmito tokeny? Je to bezpečné, nebo se mám bát podvodů? A co když se mi moje investice nevrátí nebo bude cena klesat? Měl bych se zaměřit na konkrétní typy NFT, jako jsou umění, herní předměty nebo třeba virtuální nemovitosti? Nebo je lepší rozložit riziko a investovat do různých kategorií? Chtěl bych vědět také něco o tom, jak funguje minting NFT – je to složité nebo dokáže to udělat každý? Jaké jsou poplatky spojené s touto činností a jak dlouho trvá, než se NFT vytvoří? Jak můžu své NFT uchovávat a spravovat, aby byly v bezpečí? Mám pocit, že v tomhle světě je toho tolik k pochopení. Jak můžu získat víc informací a kde hledat rady od zkušenějších investorů v oblasti NFT?