Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn? Mohu si dovolit koupit jen malou část?

Jak začít investovat do kryptoměn? Mohu si dovolit koupit jen malou část?

Zajímám se o investice do kryptoměn, ale vůbec nevím, jak na to. Je tady někdo, kdo by mi mohl poradit, jak začít? Četl jsem, že existuje spousta různých druhů kryptoměn a burz, ale je to všechno dost zmatené. Jak bych měl postupovat, abych se do toho dostal? Mám strach, že bych mohl ztratit peníze, protože nemám dostatečné znalosti. Také bych chtěl vědět, jestli je možné investovat pouze malé částky. Co jsem slyšel, tak se nemusí kupovat celé jednotky kryptoměn, ale jsou tu i možnosti koupit jen jejich část. Jak to vlastně funguje? Není lepší počkat na nějakou příležitost nebo si nejdřív udělat nějaký kurz o kryptoměnách? Jaké platformy doporučujete pro malé investory a co si mám pohlídat, aby mě něco nepodvedlo? Dík za vaše názory.

125 slov
1.3 minut čtení
16. 10. 2021
Libor Černý
Libor Černý

Investování do kryptoměn může být fakt zmatek, ale neboj, začít se dá snadno. Jo, můžeš koupit jen malou část, většina burz umožňuje nakupovat zlomek kryptoměny. Například u bitcoinu můžeš koupit i za pár stovek. Doporučuji začít na nějaké uživatelsky přívětivé burze jako Binance nebo Coinbase, kde si můžeš vytvořit účet a ověřit se. Je dobré si nastudovat základy – co jsou altcoiny, jak fungují peněženky, a co je volatilita trhu. Krátké online kurzy nebo videa na YouTube ti můžou hodně pomoct. Hlavně si dej pozor na bezpečnost – používej dvoufázové ověření a neukládej všechno na burze. A jo, radši investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit, než se do toho vrhneš po hlavě.

114 slov
1.1 minut čtení
30. 5. 2023
Michal Černý
Michal Černý

Když chceš začít s investováním do kryptoměn, tak se neboj, že musíš hned kupovat celé jednotky. Můžeš investovat i malou částku, třeba jen pár stovek. Dneska už většina burz umožňuje koupit zlomek kryptoměny, takže si klidně můžeš pořídit jen kousek bitcoinu nebo etherea, co je super. Doporučuju si najít nějakou důvěryhodnou burzu jako Coinbase, Binance nebo Kraken, kde je to všechno víc přehledný. Je dobrý si udělat trochu průzkum a přečíst si o tom, co vlastně kryptoměny jsou a jak fungujou. A určitě zvaž nějaký kurz nebo videa, pokud chceš mít víc znalostí. Taky se koukni na recenze burz a ověř si, že jsou bezpečný. Vždycky buď opatrnej, protože v tomhle světě může být hodně podvodů. Takže začni pomalu, uč se a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

130 slov
1.3 minut čtení
1. 2. 2024
Renata Švecová
Renata Švecová