Co bych měl vědět před investicí do NFT?
Zajímám se o to, jak fungují NFT a co všechno obnáší investice do nich. Slyšel jsem, že jsou to takové digitální umělecké kousky, které si můžete koupit, ale vůbec nevím, jak na to. Co všechno musím mít na paměti, než do toho skočím? Jaký je vlastně proces nákupu NFT a kde je nejlepší místo, kde je získat? Je nutné mít nějakou kryptoměnu, nebo se dá platit i běžnou měnou? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých bych se měl vyvarovat? Chtěl bych také vědět, jak ověřit, jestli je dané NFT skutečně originální a co dělat, když se mi něco nezdá. Pochopil jsem, že trh s NFT může být dost volatilní a že ceny mohou skákat nahoru a dolů jako na horské dráze. Měla by mě tedy zajímat i dlouhodobá hodnota těchto digitálních aktiv. Jak vůbec zjistit, co má potenciál růst a co bude za pár let bezcenné? A co daně? Jak to funguje s jejich zdaněním při prodeji nebo pokud na nich vydělám? Zkrátka bych chtěl mít jasnější představu o tom, do čeho se chystám investovat. Co byste mi doporučili zjistit nebo udělat předtím, než se pustím do světa NFT?