Co všechno potřebuju vědět před koupí digitálního umění jako NFT?
V poslední době se hodně mluví o NFTs a digitálním umění, ale co vlastně všechno musím vědět, než se do toho pustím? Jaký je rozdíl mezi různými platformami, kde se dá NFT koupit? Je dobré investovat do umění, které už má nějakou historii, nebo mám raději sáhnout po něčem novém a neprozkoumaném? A co cena - jak se určuje hodnota digitálního umění a jak to, že některé NFT se prodávají za miliony a jiné za pár dolarů? Jaké jsou rizika spojená s nákupem NFT, je možné na tom opravdu vydělat nebo se spíš jedná o velké bubliny? Jak fungují smart kontrakty a jak to ovlivňuje mé vlastnictví digitálního umění? A co když se rozhodnu své NFT prodat, jak to probíhá? Mám mít nějaké technické znalosti nebo je to pro obyčejné smrtelníky? Existují nějaké poplatky, které bych měl mít na paměti při nákupu? Je dobré sledovat trendy v digitálním umění, nebo bych se měl spíš řídit svým vlastním vkusem? Jak důležitá je komunita kolem určitých projektů a jak to může ovlivnit hodnotu mé investice? Dalo by se říct, že bych měl mít nějakou strategii před tím, než do něčeho skočím, nebo je to všechno o náhodě? Rozhodně by mě zajímalo, jestli máte nějaké doporučení nebo tipy, co všechno ještě zvážit před tím, než udělám svůj první krok do světa NFT. Děkuji za rady!