Jaké jsou hlavní výhody ETF oproti jiným investicím?
Zajímalo by mě, jaké především výhody mají ETF ve srovnání s jinými investičními možnostmi, jako jsou například jednotlivé akcie, podílové fondy nebo třeba nemovitosti. Slyšel jsem, že ETF jsou často považovány za skvělou volbu pro začínající investory i pro ty, kteří hledají nízké náklady a diverzifikaci. Mám ale pocit, že ne všichni vědí, jak vlastně fungují a proč by si je měli vybrat místo klasických způsobů investování. Jak moc je tohle důležité při rozhodování o tom, kam investovat své peníze? Je to třeba kvůli likviditě, daním nebo možnosti snadného obchodování? Kdo z vás má s ETF nějaké zkušenosti a může mi říct, co na nich máte nejraději? Byl bych rád i za názory na to, zda existují nějaké nevýhody, které bych měl mít na paměti. Jak se vlastně liší rizika spojená s ETF od těch u jiných forem investic? Je tu vůbec něco, co by mělo nováčka od ETF odradit? Jaký typ ETF je podle vás nejlepší pro dlouhodobé investování, a proč? Věřím, že tu najdu spoustu užitečných informací a různorodých názorů, které mi pomohou udělat si lepší obrázek o tom, zda je ETF tou správnou volbou.