Proč bych měl/a zvažovat investice do ETF?
Zajímá mě, proč by vlastně někdo měl uvažovat o investicích do ETF? V poslední době na to slyším samé pozitivní názory, ale pořád si nejsem jistý/á, jestli je to pro mě to pravé. Jaké jsou hlavní výhody těchto fondů? Četl/a jsem, že ETF mohou nabídnout diversifikaci portfolia a nižší náklady na správu než tradiční podílové fondy. Je to pravda? A co likvidita, je to opravdu tak snadné jako s akciemi? Slyšel/a jsem také, že existují různé druhy ETF zaměřené na různé sektory nebo regiony světa. Jak se v tom mám vyznat a co bych měl/a zvážit při výběru konkrétního ETF? Také se obávám volatility trhu a toho, jak by mohly ETF reagovat na náhlé změny. Měli by lidé s menšími zkušenostmi v investování vůbec uvažovat o ETF, nebo je lepší začít s něčím jednodušším? Jak tedy vlastně začít investovat do těchto fondů a na co si dát pozor? Je dobré mít od začátku nastavenou nějakou strategii nebo lze investice do ETF brát spíše jako dlouhodobou záležitost bez konkrétního plánu? Rád/a bych slyšel/a názory ostatních, co si o tom myslíte.