Proč bych měl mít v portfoliu kryptoměny?
V poslední době se hodně mluví o kryptoměnách a jejich vzrůstající popularitě, ale proč bych je měl vůbec mít ve svém investičním portfoliu? Je to jen módní trend, nebo mají nějaké skutečné výhody? Vím, že jsou velmi volatilní a občas se vyskytují případy, kdy lidé na nich prodělají. Je rozumné investovat do něčeho, co může za den ztratit polovinu své hodnoty? Taky slyším různé názory na decentralizaci a to, jak kryptoměny mohou ochránit moje peníze před inflací nebo nežádoucími vlivy tradičního bankovnictví. Mám se bát regulací ze strany vlád, které by mohly ovlivnit jejich hodnotu? Jaký je vlastně potenciál růstu kryptoměn v následujících letech? Co znamená diverzifikace portfolia a jakou roli v tom hrají právě kryptoměny? Jak sledujete novinky a trendy v této oblasti? Je lepší investovat do známějších měn jako Bitcoin nebo Ether, nebo bych měl zkoušet i méně známé altcoiny? A co NFT, mají také nějaký význam pro mé investice? Snad mi někdo pomůže osvětlit, proč bych měl zvážit zahrnutí kryptoměn do svého portfolia, když mám možnost investovat i do akcií nebo nemovitostí.