Bezpečnost investice do NFT: realita nebo bublina?
Poslední dobou se hodně mluví o NFT a jejich popularita neustále roste. Já osobně jsem trochu zmatený tím, co si o tom myslet. Na jednu stranu vidím, jak lidé utrácejí obrovské částky za digitální umění nebo jiné tokeny, které jsou vlastně tak trochu jako certifikáty vlastnictví. Ale na druhou stranu, pořád mám pocit, že je to všechno jedna velká bublina, která se může kdykoliv propadnout. Měly by mě zajímat také některé aspekty jako trvalost těchto investic. Jak to vlastně funguje? Kdo určuje hodnotu NFT a proč by měl mít někdo zájem o digitální obrázek, když si ho může stáhnout zdarma? Zkoumal jsem různé názory odborníků a investičních guruů, ale pořád jsem na vážkách. Je to jenom módní trend pro bohaté lidi, nebo se jedná o něco, co má budoucnost? A co když si koupím NFT a za rok bude úplně bezcenné? Jaká jsou rizika s tím spojená? Mám se raději držet klasických investic jako akcie nebo nemovitosti? Jak jste na tom vy ostatní? Máte zkušenosti s investicí do NFT? Myslíte, že je bezpečné do toho jít, nebo raději počkat na lepší časy? Jaké máte názory na tohle téma?