Kdo všechno může vydávat NFT a co k tomu potřebuje?
Zajímalo by mě, kdo všechno může vlastně vydávat NFT? Mám pocit, že se o tom hodně mluví, ale nikde jsem nenašel jasné informace. Je to jen pro umělce, nebo může NFT vydat i někdo jiný? Co k tomu vlastně potřebují? Musí mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti v oblasti technologie blockchain nebo kryptoměn? Jaké platformy jsou nejvhodnější pro vydávání NFT? Můžu si vytvořit NFT s něčím, co jsem sám vytvořil, nebo potřebuji mít nějaká autorská práva? A co když chci udělat NFT z něčeho, co už existuje, jako je hudba nebo obrázek od někoho jiného – je to vůbec možné? Jaké náklady jsou spojeny s vytvářením a vydáváním NFT? Je tam nějaký poplatek za minting, nebo to závisí na platformě? A jaké jsou technické požadavky na vytváření NFT – je potřeba mít nějaký programovací jazyk, nebo je to spíš o tom uploadovat soubor a vyplnit pár políček? Také by mě zajímalo, zda existují nějaké limity na to, kolik NFT mohu vydat – mohu jich vytvořit deset nebo tisíc? Jak je to s marketingem těchto NFT po jejich vydání – jak se dostanu k lidem, kteří by měli zájem je koupit? Odpovědi na tyhle otázky by mi hodně pomohly pochopit celý ten proces. Díky!