Jaká jsou hlavní rizika při investici do NFT?
Když se mluví o investicích do NFT, často se zdá, že jde o nějaký zázrak moderního světa, kde si každý může vydělat spoustu peněz. Ale já mám takový pocit, že to není jen tak jednoduché. Rád bych se zeptal, jaká jsou vlastně hlavní rizika, která by si měl člověk u těchto digitálních aktiv uvědomit? Všichni víme, že hodnota NFT může výrazně kolísat a že trh je velmi volatilní, ale co dalšího by nás mělo znepokojovat? Třeba problém s autorskými právy? Co když koupím něco, co nakonec není moje? A jak to vlastně funguje s platformami, na kterých se NFT obchodují? Mohou být tyto platformy bezpečné nebo je na nich určitý stupeň rizika? A co se stane, pokud se trh vyčerpá nebo přestane mít zájem o konkrétní typy NFT? Mám obavy, že bych mohl přijít o své peníze. Proč je tam tak málo regulací a jak to ovlivňuje celkovou bezpečnost investic? Chci rozumět tomu, co všechno může ovlivnit hodnotu mé investice do NFT a jak minimalizovat rizika. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s tímto typem investic a mohl by mi poskytnout nějaké rady nebo tipy na co si dávat pozor?