Má smysl investovat do udržitelných ETF v současné době?
V poslední době se čím dál víc mluví o udržitelných investicích a jejich významu pro budoucnost naší planety, což mě přivádí k otázce, jestli má smysl investovat právě do udržitelných ETF. Jaké jsou aktuální trendy na trhu? Je pravda, že investice do udržitelných fondů mohou být výhodné nejen z pohledu etického přístupu, ale i z hlediska potenciální návratnosti? Zajímalo by mě, zda je teď vůbec vhodná doba na nákup těchto aktiv, když se zdá, že ekonomika je dost nestabilní a lidé mají různá očekávání ohledně inflace a úrokových sazeb. Mám pocit, že mnozí investoři se obávají rizik spojených s novými trendy a možná proto váhají. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o investici do udržitelných ETF? Je lepší diversifikovat portfolio s těmito fondy nebo raději počkat na stabilnější situaci na trhu? Co říkáte na to, že někteří odborníci tvrdí, že udržitelné investice jsou budoucností financí? Zajímal by mě také názor těch, kteří už do těchto ETF investují. Jaká je vaše zkušenost? Myslíte si, že výnosy z těchto fondů budou konkurenceschopné ve srovnání s tradičními investicemi? Věnovali jste se někdy analýze konkrétních udržitelných ETF? Děkuji předem za všechny rady a názory!