Jak zjistit, jestli je investice opravdu dobrá nebo ne?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, jestli je nějaká investice skutečně výhodná. Když se člověk podívá na trh s akciemi, kryptoměnami nebo třeba na realitní investice, tak je to všechno tak složité a plné různých čísel a grafů. Jak mám zjistit, co je dobrá investice? Jaké ukazatele bych měl sledovat? Mám se dívat na návratnost investic, nebo jestli je ten projekt nějakým způsobem ověřený? Taky mě zajímá, jestli hraje roli to, kdo za tou investicí stojí. Mám věřit jen známým firmám, nebo jsou i menší projekty, které mají potenciál? A co riziko? Jak moc bych měl brát v úvahu potenciální ztrátu? Je lepší diverzifikovat investice, nebo se zaměřit na jednu konkrétní oblast? Taky nevím, jak moc do toho započítat aktuální trendy a buzzwords jako NFT a kryptoměny. Mění se to tak rychle, že mám pocit, že se mi to všechno vymyká kontrole. Jak tedy zjistit, když už do něčeho vrazím peníze, že jsem udělal správné rozhodnutí? Co byste mi doporučili jako klíčové kroky při hodnocení potenciálu investice?