Charts.cz/Fórum/Jsou NFT dobré pro diverzifikaci investičního portfolia?

Jsou NFT dobré pro diverzifikaci investičního portfolia?

Zajímalo by mě, jestli jsou NFT skutečně vhodné pro diverzifikaci investičního portfolia? Mám na mysli, jestli mají potenciál zvýšit hodnotu mého portfolia, nebo je to spíš jenom módní vlna, která brzy odezní. V poslední době jsem slyšel hodně o tom, jak někteří lidé vydělali na NFT velké peníze, ale pak jsem narazil na názory, že to je extrémně rizikové a že ceny mohou být velmi volatilní. Co si o tom myslíte? Měli bychom se zaměřit na NFT jako součást dlouhodobé investiční strategie, nebo je lepší držet se tradičnějších aktiv jako akcie a nemovitosti? Jaké jsou vaše zkušenosti s investicemi do NFT a jaký typ NFT byste doporučili pro investice? Je to něco, co by mohlo pomoci v mém portfoliu, nebo bych měl zůstat u osvědčených způsobů investování? Děkuji za případné názory a rady.

133 slov
1.3 minut čtení
17. 1. 2025
Alois Žižka
Alois Žižka

Takže, co se týče NFT a diverzifikace portfolia, to je fakt složitý. Na jednu stranu, některý NFT se fakt prodávaj za šílený peníze a někteří lidé na nich vydělávají, ale většina z nich je mega riziková. Ceny NFT jsou extrémně volatilní, což znamená, že můžeš rychle ztratit hodně peněz, pokud to nevyjde. Zatímco akcie a nemovitosti mají nějakou stabilitu a historicky rostou, u NFT si nikdy nejsi jistej, co se stane. Mnoho lidí to vidí jako módní vlnu, která může brzy odeznít.

Pokud chceš investovat do NFT, tak se zaměř na kvalitní projekty s dobrou komunitou a historií. Ale fakt bych to nedával do hlavního portfolia. Spíš bych to bral jako malou část – takovou sázku na budoucnost. Dlouhodobě bych radši zůstal u tradičnějších aktiv. Takže jo, může to být fajn pro diverzifikaci, ale jen s malým procentem a s vědomím rizika.

141 slov
1.4 minut čtení
6. 2. 2025
Věra Prokopová
Věra Prokopová

No, hele, NFT jsou teďka velký téma a některý lidi na tom fakt vydělali, ale je to dost riziko. Většina NFT je hodně volatilní a v podstatě se může stát, že co dneska stojí majlant, za rok může být úplně na nule. Pokud plánuješ diverzifikaci portfolia, tak NFT můžou být zajímavá volba, ale spíš jako malá část celkový investice. Měli bys mít hlavně stabilnější aktiva jako akcie nebo nemovitosti v základu. Z mý zkušenosti jsou nejlepší ty NFT, který mají nějakou hodnotu v komunitě nebo kultuře, třeba umění nebo herní předměty. Ale rozhodně bych si to všechno důkladně prozkoumal a investoval jenom to, co si můžeš dovolit ztratit. Takže jo, může to fungovat jako příležitost, ale opatrně.

117 slov
1.2 minut čtení
23. 9. 2024
Šárka Machačová
Šárka Machačová