Charts.cz/Fórum/Jak začít s investováním do NFT?

Jak začít s investováním do NFT?

Zajímám se o investování do NFT, ale vůbec nevím, kde začít. Je to pro mě úplně nový svět a mám pocit, že se v tom ztrácím. Slyšel jsem o tom, jaké zajímavé možnosti NFT nabízejí, a chtěl bych to zkusit, ale nevím, jak na to. Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Musím si otevřít nějakou peněženku nebo registraci na platformě? A co vlastně znamená mintování? Je důležité mít nějaké znalosti o kryptoměnách předtím, než začnu investovat do NFT? Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní platformy nebo tržiště, kde je možné NFT nakupovat? A co je dobré vědět o různých typech NFT? Jak rozpoznat, která NFT mají potenciál a na co si dám pozor, abych se vyhnul podvodům? Mám také obavy z volatility trhu a jak to ovlivňuje investice do NFT. Jak se mohu vzdělat v této oblasti a kde najdu spolehlivé informace? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, kteří už s investováním do NFT začali. Jak to vidí oni? Děkuju za všechny rady a tipy.

166 slov
1.7 minut čtení
26. 10. 2024
Matěj Pešta
Matěj Pešta

Takže, abys začal s NFT, první věc, kterou potřebuješ, je peněženka. Doporučuji Metamask, což je dost populární. Je to vlastně taková digitální peněženka, kde si můžeš uchovávat kryptoměny a NFT. Pak si musíš koupit nějaké Ethereum (ETH), protože většina NFT je na této síti. Můžeš to udělat přes burzu jako Binance nebo Coinbase.

Mintování je proces, kdy vytvoříš nové NFT - buď jsi umělec nebo nakupuješ už hotové. Než investuješ, měl bys mít alespoň základní znalost kryptoměn, abys chápal, jak to funguje a jak se vyhnout podvodům.

Pokud jde o tržiště, opět doporučuji OpenSea nebo Rarible. Tam najdeš spoustu různých typů NFT - od umění po herní objekty. Je dobrý sledovat trendy a třeba na Twitteru nebo Discordu se podívat na komunity kolem NFT projektů.

Co se týká volatility, to je pravda, trh s NFT může být dost nepředvídatelný. Důležité je investovat jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Zkus se vzdělávat skrze YouTube videa a různý články na blozích o kryptoměnách a NFT.

A nakonec - sleduj zkušenosti ostatních na fórech nebo Redditu. Taky si dej pozor na projekty, které slibují rychlý zisk, většinou jsou to podvody. Hodně štěstí!

187 slov
1.9 minut čtení
8. 2. 2025
Jana Králová
Jana Králová

Tak začít s NFT je vlastně dost jednoduchý, ale chce to mít trochu přehled. První věc, co potřebuješ, je digitální peněženka, jako třeba MetaMask. Bez ní se do většiny tržišť nedostaneš. Pak si vyber nějakou platformu na nákup NFT, doporučuji OpenSea nebo Rarible, tam najdeš spoustu různých projektů.

Mintování je v podstatě proces, kdy vytvoříš nebo „vydáš“ svoje vlastní NFT. K tomu potřebuješ nějaké kryptoměny – většinou ETH. A jo, mít aspoň základní znalosti o kryptoměnách je hodně užitečný, abys věděl, jak to funguje.

Když vybíráš, který NFT koupit, sleduj trendy a autorství. Dobří umělci a projekty mají větší šanci na úspěch. Ale pozor na podvody! Vždycky si zkontroluj, kdo za projektem stojí a jakou má reputaci.

Volatilita trhu je velká a může to být riskantní, takže investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. O vzdělávání bych doporučil YouTube kanály nebo různé články o NFT a kryptoměnách. Zkušenosti ostatních najdeš na fórech nebo Redditu.

Hlavně buď opatrnej a neinvestuj do něčeho bez pořádného prozkoumání!

161 slov
1.6 minut čtení
5. 2. 2025
Filip Šťastný
Filip Šťastný