Charts.cz/Fórum/Jaké společnosti, které nejsou v kurzu, by mohl každý zkusit? Znáte něco zajímavého?

Jaké společnosti, které nejsou v kurzu, by mohl každý zkusit? Znáte něco zajímavého?

Nedávno jsem přemýšlel o tom, jaké investice by se daly zkusit, i když nejsou momentálně v kurzu. Vím, že trhy se mění a něco, co je dnes méně populární, může být zítra hvězdou. Takže mě zajímá, jestli znáte nějaké společnosti nebo sektory, které teď nejsou na vrcholu, ale mají potenciál se rozjet. Možná jste slyšeli o nějakých startupových firmách, které by stály za to sledovat? Nebo nějaké akcie, které klesly na ceně a vy si myslíte, že by se mohly vrátit zpět do hry? Co třeba investice do alternativních aktiv jako jsou komodity nebo ekologické technologie? Možná máte zkušenosti s nějakými investičními příležitostmi v oblasti kryptoměn nebo NFT, které nejsou tak známé. Vím, že je to riskantní, ale někdy ty nejzajímavější věci přicházejí právě z méně očekávaných směrů. Jaké máte názory, tipy nebo dokonce osobní zkušenosti s těmito „neznámými“ společnostmi? Děkuji za každý tip!

144 slov
1.4 minut čtení
20. 11. 2024
Radka Svobodová
Radka Svobodová

Zajímavá otázka, co se týče investic mimo hlavní proud. V poslední době se mi líbí pár sektorů, které jsou trochu zapomenuté. Třeba obnovitelné zdroje energie jako solární panely nebo větrné turbíny, ty teď zrovna nejsou v kurzu, ale s rostoucími ekologickými požadavky by mohly mít potenciál růstu. Pak je tu třeba sektor zdravotnictví, konkrétně biotechnologie – spousta společností teď prochází těžkým obdobím, ale dlouhodobě mají inovace a výzkum šanci na velké zisky. Taky bych sledoval startupy zaměřené na umělou inteligenci; většina lidí se soustředí na velké firmy, ale nové nápady mohou přijít právě od menších hráčů. A co se týče kryptoměn, občas se podívám na nějaké méně známé altcoiny, i když to je dost riskantní. Myslím, že někdy ty největší zisky přicházejí z těch nečekaných míst.

126 slov
1.3 minut čtení
4. 10. 2024
Jaroslav Prokop
Jaroslav Prokop

Ty jo, to je fakt zajímavý téma. Já bych se zaměřil na pár sektorů, co teď nejsou v kurzu, ale podle mě by mohly mít potenciál. Třeba třeba biotechnologie. Spousta firem tam teď klesla, protože očekávání ohledně léků a výzkumu nevyšly, ale jakmile se objeví něco nového, můžou vzrůst. Další věc je obnovitelná energie – sice to není úplně "mrtvé", ale už to není tak trendy jako dřív. Firmy zaměřený na solární panely nebo větrné elektrárny by se mohly znovu dostat do hry. Pak taky sleduju nějaké startupy v oblasti AI – i když jsou teď všichni nadšení z velkých jmen, tak ty menší mají šanci, pokud přijdou s něčím fakt revolučním.

A co se týče komodit, tak zlato nebo stříbro teď nejsou zas tak v kurzu, ale jakmile přijde krize, můžou zase vystřelit. Jo a kryptoměny jsou pořád divoká karta – sleduju pár menších altcoinů, co teď klesly a podle mě by se mohly vrátit. Nebo NFT, i když tam je to opravdu riskantní. Tak jo, zkus to prozkoumat a uvidíš, co tě osloví.

174 slov
1.7 minut čtení
20. 9. 2024
Adam Kučera
Adam Kučera