Jak zjistit, jestli je akcie podhodnocená?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, že je nějaká akcie podhodnocená. Mám pocit, že se v poslední době hodně mluví o tom, jak důležité je investovat do akcií, které mají potenciál růstu a přitom jsou aktuálně na nízké ceně. Jenže jak to udělat správně? Jaké nástroje nebo metody bych měl použít, abych mohl říct, že ta nebo ona akcie je skutečně podhodnocená? Mám se dívat na ukazatele jako P/E ratio nebo třeba dividendový výnos? A co když se na trhu něco změní a to, co vypadalo jako výhodný kup, najednou ztratí na hodnotě? Jak moc spoléhat na analýzu historických cen akcií? Existují nějaké konkrétní techniky nebo vzorce, které mi pomohou zjistit, jestli je akcie skutečně podhodnocená? Nebo je lepší se soustředit na fundamentální analýzu společnosti a její budoucí vyhlídky? Odpovědi bych uvítal od zkušenějších investorů nebo někoho, kdo se v tom opravdu vyzná. Rád bych se dozvěděl také o nějakých typech akcí, které bývají často přehlíženy a nedoceněny trhem. Děkuji za jakékoli tipy a rady!