Charts.cz/Fórum/Kde se dají koupit zajímavé NFT projekty?

Kde se dají koupit zajímavé NFT projekty?

Nedávno jsem se začal více zajímat o svět NFT a všech těch projektů, co se kolem toho motají. Je to pro mě nová oblast a rád bych věděl, kde vlastně hledat ty nejzajímavější kousky. Uvažoval jsem o tom, že bych chtěl investovat do nějakých unikátních digitálních umění nebo sběratelských předmětů, ale nejsem si jistý, jak na to. Existují nějaké konkrétní platformy nebo weby, kde se dají nakupovat opravdu zajímavé projekty? Jak se orientovat v nabídce, aby člověk nešlápl vedle? Slyšel jsem něco o OpenSea a Rarible, ale nevím, jestli jsou to ty nejlepší možnosti. Co se týče cen, jak to tam vlastně funguje? Mám pocit, že je tam spousta projektů, které vypadají lákavě, ale jak poznat, co má skutečně hodnotu? Měli byste nějaké tipy na projekty nebo umělce, co stojí za to sledovat? A co třeba komunitní projekty nebo ty známější značky, vyplatí se do nich investovat? Jaký je vlastně proces nákupu – je to složité a co všechno potřebuji mít připravené předem? Kdybyste byli tak hodní a podělili se o své zkušenosti s nákupem NFT a poradili mi, kde začít hledat, byl bych vám moc vděčný! Děkuju!

188 slov
1.9 minut čtení
27. 1. 2025
Stanislav Macek
Stanislav Macek

Takže, pokud hledáš zajímavý NFT projekty, OpenSea a Rarible jsou dobrý start. Na těchto platformách najdeš spoustu různých umělců a sběratelských předmětů. Ale je dobrý si dát pozor na to, co kupuješ, protože tam fakt můžeš narazit na spoustu blbostí. Zkus sledovat nějaký NFT komunity na Twitteru nebo Discordu, tam často sdílejí tipy na nové projekty, který fakt stojí za to. Můžeš taky kouknout na platformy jako Foundation nebo Mintable, tam se objevují některý zajímavý věci. Co se týče ceny, tak je hodně závislá na poptávce a trendy se rychle mění. Doporučil bych ti zjistit si něco o umělcích nebo projektech, který tě zajímají – jestli mají nějakej příběh nebo komunitu za sebou, to může naznačovat, že by mohly mít hodnotu. Proces nákupu není složitej, potřebuješ jen kryptoměnovou peněženku (třeba MetaMask) a nějaký ETH, abys mohl platit. Takže si to připrav a zkus se dostat do nějakých diskuzí – tam se hodně dozvíš!

153 slov
1.5 minut čtení
7. 2. 2025
Karolína Havlová
Karolína Havlová

Takže, pokud hledáš zajímavé NFT projekty, určitě se podívej na platformy jako OpenSea a Rarible, to jsou asi největší tržiště. Na nich najdeš spoustu různých umělců a projektů, od digitálního umění po sběratelské karty. Měli bys mít peněženku jako MetaMask, což je fakt základ. Co se týče cen, tak tam to může být dost proměnlivé, některé věci jdou za pár dolarů, jiné mohou stát tisíce. Je dobrý sledovat trendy, třeba na Twitteru nebo Discordu – tam se hodně komunikuje o novinkách a zajímavých projektech.

Zkus se podívat i na komunitní projekty, ty často mají silnou základnu a větší potenciál růstu. Nezapomeň ale, že každá investice je riziková, takže si dělej vlastní průzkum. Zaměř se na umělce nebo projekty, které mají nějaký příběh nebo unikátní koncept. A pokud jsi v tom nováček, raději začni s menšími částkami, než se do toho vrhneš po hlavě. Jinak nákup NFT je většinou jednoduchý – najdeš si to, co chceš koupit, klikneš koupit a zaplatíš kryptoměnou. Pak už jen čekáš na potvrzení transakce. Důležité je mít oči otevřené a nenechat se nachytat na levné úlovky bez pořádného zkoumání.

182 slov
1.8 minut čtení
5. 2. 2025
Radka Machová
Radka Machová