Charts.cz/Fórum/Co potřebuji vědět o investování do NFT pro příjem bez práce?

Co potřebuji vědět o investování do NFT pro příjem bez práce?

Nedávno jsem se začal více zajímat o svět digitálních aktiv a narazil jsem na pojmy jako NFT. To mě přivedlo k otázkám, jak vlastně investovat do NFT, abych mohl vytvářet pasivní příjem, aniž bych musel neustále pracovat. Zajímalo by mě, co všechno bych měl mít na paměti předtím, než se do toho pustím. Jaké jsou základy investování do NFT, které bych měl znát? Potřebuju nějaké speciální znalosti nebo dovednosti? Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej NFT a jakým způsobem mohu sledovat jejich hodnotu? Měl bych se soustředit na určité typy NFT, jako jsou umělecká díla nebo herní předměty, nebo je lepší experimentovat s různými kategoriemi? Také mě zajímá, jak je to s riziky spojenými s investováním do NFT. Je lepší mít rozmanité portfolio nebo se soustředit na pár vybraných kousků? A co likvidita – jak snadné je prodat NFT, když budu chtít získat zpět peníze? Jaké faktory ovlivňují cenu NFT a jak dlouho trvá, než se investice vyplatí? Jsem si vědom volatility trhu s kryptoměnami a NFT, ale chtěl bych vědět, jestli existují nějaké strategie, které by mi mohly pomoci maximalizovat můj zisk. A nakonec, co je dobré vědět o daních a právních aspektech investování do těchto digitálních aktiv? Všechny tyto otázky mě trápí a rád bych slyšel názory ostatních, kteří už mají s investováním do NFT zkušenosti.

220 slov
2.2 minut čtení
10. 6. 2023
Blanka Veselá
Blanka Veselá

Investování do NFT může být zajímavý způsob, jak generovat pasivní příjem, ale je dobré mít na paměti pár věcí. První je, že NFT trh je dost volatilní, takže si dej pozor na to, co kupuješ. Základy jako znalost blockchainu a konkrétních platforem (OpenSea, Rarible) ti hodně pomůžou. Když vybíráš NFT, zkus se zaměřit na známé umělce nebo projekty s komunitou – to zvyšuje šanci na růst hodnoty. Rozmanité portfolio může být lepší než sázet všechno na jeden kousek. Riziko je velké, ale někteří lidé dost vydělali na herních předmětech nebo digitálním umění.

Pokud jde o likviditu, prodej NFT může chvíli trvat – záleží na poptávce a ceně, kterou nastavíš. Je důležité sledovat trendy a co se hýbe v komunitě. Ceny NFT často kolísají podle hype a novinek, takže buď v obraze. A nezapomeň na daně – v mnoha zemích se daní příjmy z prodeje NFT stejně jako z jiných aktiv. Takže si zjisti místní legislativu. Je to všechno dost nové a trochu chaotické, tak doporučuji začít pomalu a nezapomínat na bezpečnost – používej peněženky a buď opatrný s osobními údaji.

179 slov
1.8 minut čtení
16. 1. 2023
Karel Kopecký
Karel Kopecký

Investování do NFT může být zajímavý způsob, jak generovat pasivní příjem, ale je to dost riskantní. Nejdůležitější je mít na paměti, že trh s NFT je extrémně volatilní, takže ceny mohou rychle klesat nebo stoupat. V první řadě je dobré se naučit základy kryptoměn a blockchainu, protože bez toho nepochopíš, jak NFT fungují.

Co se týče platforem, OpenSea a Rarible jsou dost populární pro nákup a prodej NFT. Můžeš tam najít spoustu různých kategorií, od umění po herní předměty. Pokud jde o typy NFT, nejlepší je rozmanitost – zkoušet různé věci a sledovat trendy.

Rizika jsou samozřejmě velká. Mít rozmanité portfolio ti může pomoci rozložit riziko, ale taky můžeš přijít o hodně peněz, pokud investuješ do nesprávných projektů. A co se týče likvidity, prodej NFT může být obtížný, pokud nenajdeš kupce. Ceny ovlivňuje poptávka, kvalita díla a kdo ho prodává – známé osobnosti mají větší šanci na vyšší cenu.

Taky si dej pozor na daně. V mnoha zemích jsou zisky z obchodování s NFT zdanitelné a můžeš potřebovat účetního nebo poradce, abys byl v souladu s právními předpisy.

A poslední tip: hodně se vzdělávej, sleduj fóra a komunity kolem NFT. To ti pomůže lépe pochopit trh a najít potenciálně výhodné investice.

198 slov
2 minut čtení
30. 1. 2023
Martin Černý
Martin Černý