Charts.cz/Fórum/Jak začít s NFT, abych mohl vydělat pasivně?

Jak začít s NFT, abych mohl vydělat pasivně?

Zajímám se o svět digitálních aktiv a slyšel jsem hodně o NFT, ale nevím, jak začít. Mám pocit, že by to mohla být skvělá příležitost pro generování pasivního příjmu, ale vůbec netuším, kde začít. Mohl by mi někdo vysvětlit, co všechno obnáší investice do NFT? Je třeba mít nějaké technické znalosti nebo speciální dovednosti? Jaké platformy jsou nejvhodnější pro nákup a prodej NFT? A co bych měl vědět o tom, jak správně vybírat NFT, které by mi mohly přinést zisk? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní tipy na vytváření vlastních NFT a jakým způsobem se dá dosáhnout pasivního příjmu z jejich držení nebo prodeje. Je možné vydělat na NFT za předpokladu, že nemám žádné zkušenosti v oblasti kryptoměn? A co se týče bezpečnosti - jak mohu ochránit své investice v NFT? Existují nějaké osvědčené strategie, které bych měl zvážit? Vím, že trh s NFT je dost nestabilní a mohou tu být i rizika. Jaká jsou hlavní rizika spojená s investováním do NFT a jak je můžu minimalizovat? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak lze využít NFT pro vytváření dlouhodobého pasivního příjmu. Můžete mi poradit, kde hledat další informace nebo jaké zdroje by byly užitečné pro někoho, kdo chce začít s NFT bez předchozích znalostí v této oblasti?

211 slov
2.1 minut čtení
6. 5. 2024
Kristýna Machačová
Kristýna Machačová

Investice do NFT může být zajímavá, ale chce to trošku znalostí a přípravy. První krok je zjistit, co vlastně NFT jsou – jde o unikátní digitální aktiva na blockchainu, takže se ti bude hodit alespoň základní přehled o kryptoměnách a blockchainu. Můžeš začít na platformách jako OpenSea, Rarible nebo Foundation, kde se většinou koupí nebo prodá většina NFT.

Pokud chceš investovat, tak vybírej pečlivě. Snaž se sledovat trendy a oblíbené tvůrce, co mají potenciál. Někdy se vyplatí investovat do umělců, kteří teď nejsou moc známí, ale jejich práce má šanci na růst.

Pasivní příjem z NFT můžeš mít třeba skrze staking (pokud to konkrétní projekt umožňuje) nebo držení NFT, které generují něco jako royalties při dalším prodeji. Ale pozor, i to má svá rizika. Trh s NFT je dost volatilní, takže si dej pozor na spekulace a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

Bezpečnost je důležitá! Používej hardwarové peněženky pro uložení hodnotnějších NFT a dbejte na bezpečnostní opatření při připojení k různým platformám.

Když hledáš další informace, sleduj fóra jako Reddit nebo Discord kanály zaměřené na NFT – tam se často diskutuje o novinkách a trendech. Je dobré se vzdělávat a nezapomínat na to, že investice do NFT není bez rizika.

199 slov
2 minut čtení
30. 10. 2024
Aleš Bezděk
Aleš Bezděk

Investice do NFT může znít jako super příležitost, ale je potřeba mít na paměti pár věcí. Za prvé, technické znalosti nejsou nutné, ale trochu pochopení kryptoměn a blockchainu se hodí. Doporučuji si nejdřív otevřít účet na nějaké známé platformě jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš nakupovat a prodávat NFT.

Při výběru NFT se zaměř na umělce, kteří mají nějakou fanouškovskou základnu, nebo na trendy v komunitě. To ti může pomoct vybrat ty, co mají šanci přinést zisk. Co se týče pasivního příjmu, můžeš zkusit staking některých NFT projektů nebo investovat do herních NFT, které ti generují herní tokeny.

Bezpečnost je důležitá, takže používej peněženky s dobrým zabezpečením a nedávej nikomu své soukromé klíče. Hlavně si dej pozor na podvody v tomto světě, je toho tu spousta. Rizika jsou jasná - trh je dost volatilní a co dnes frčí, může být zítra out. Rozhodně doporučuju sledovat komunity na Discordu nebo Redditu, kde se dozvíš spoustu užitečných informací a tipů.

160 slov
1.6 minut čtení
2. 3. 2024
Jakub Procházka
Jakub Procházka