Optimalizace portfolia pro minimalizaci ztrát v kryptoměnách
Zajímalo by mě, jak optimálně nastavit své investiční portfolio, abych co nejvíce snížil možné ztráty na krypto trhu. V posledních měsících jsem si všiml, jak volatilní a nepředvídatelný může trh s kryptoměnami být, a už jsem zažil pár nepříjemných propadů. Myslím, že správná diverzifikace by mohla hrát klíčovou roli, ale nevím, jaké konkrétní strategie bych měl použít. Měl bych se zaměřit na určité altcoiny nebo spíše držet hlavních hráčů jako Bitcoin a Ethereum? Co si myslíte o investicích do stablecoinů jako způsobu ochrany kapitálu během poklesů? A co NFT - mají smysl zahrnout je do portfolia nebo jsou to jen krátkodobé trendy? Říká se také, že je dobré mít část prostředků v tradičních aktivech jako akcie nebo zlato. Jaký máte názor na kombinaci těchto různých investičních možností? Jakým způsobem bych měl rozdělit své investice mezi kryptoměny a další aktiva, abych minimalizoval riziko a maximalizoval potenciální výnosy? Pokud máte nějaké osobní zkušenosti či tipy ohledně optimalizace portfolia v této oblasti, budu moc rád za každý podnět.