Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny doporučujete na dlouhodobé investice?

Jaké kryptoměny doporučujete na dlouhodobé investice?

V poslední době se hodně mluví o kryptoměnách a jejich potenciálu jako dlouhodobé investice. Mám pocit, že na trhu je tolik možností, že se v tom začínám ztrácet. Zajímalo by mě, jaké konkrétní kryptoměny byste doporučili pro ty, kteří chtějí investovat s výhledem na několik let dopředu. Vím, že Bitcoin je králem mezi kryptoměnami a má svou stabilitu, ale co další altcoiny, které by mohly mít také slušný potenciál? Slyšel jsem o Ethereu a jeho smart kontraktech, ale co třeba další projekty jako Cardano nebo Solana? Je dobré se zaměřit na nějaké nové trendy v kryptoměnách, jako jsou DeFi nebo NFT? Jaké máte zkušenosti s těmito investicemi a co si myslíte o rizicích spojených s dlouhodobým držením kryptoměn? Byli byste ochotni podělit se s námi o své tipy a názory? Děkuji předem za všechny rady!

135 slov
1.4 minut čtení
13. 1. 2024
Milan Žemlička
Milan Žemlička

Krypto svět je fakt rozmanitej, ale když se díváš na dlouhodobý investice, tak začít s Bitcoinem a Ethereem je podle mě solidní základ. Bitcoin je král, to nemůžeš přehlídnout. Ethereum zase díky smart kontraktům má obrovský potenciál a spoustu projektů na jeho platformě.

Teď k altcoinům - Cardano je dost diskutovaný, má fajn technologii, ale zatím se mu moc nedaří. Solana se zas dost rychle rozvíjí a má hodně uživatelů, i když její skandály s výpadky ti můžou trošku zamíchat kartama. Pak je tu ještě Polkadot, co spojuje různý blockchains - taky dobrá volba.

Když koukáš na trendy, DeFi a NFT bys měl brát v potaz. Ty projekty jako Uniswap nebo OpenSea ukazují, že to může růst. Ale bacha, tyhle oblasti jsou dost volatilní a můžeš lehce přijít o peníze.

Rizika jsou vždycky, krypto je pořád na houpačce. Dlouhodobě držet? Jo, ale mít i plán B pro případ, že to půjde dolů. Rozlož si investice a nesázej všechno na jednu kartu. Uvidíš, jak to bude pokračovat.

165 slov
1.7 minut čtení
8. 1. 2025
Helena Bartošová
Helena Bartošová

Když se díváš na dlouhodobé investice v kryptu, určitě začni s Bitcoinem, ten má vždycky největší stabilitu a uznání. Pak Ethereum je jasná volba díky smart kontraktům a velké komunitě. Cardano a Solana jsou taky zajímavý, mají hodně potenciálu, ale jsou to ještě mladší projekty, takže tam je víc rizika.

Pokud tě zajímají trendy jako DeFi nebo NFT, tak bys měl zkouknout projekty jako Uniswap nebo OpenSea. Ty mají obrovský hype a potenciál, ale pozor na volatilitu. Měj na paměti, že kryptoměny jsou celkově dost rizikové, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Rozlož si portfolio, ať nemáš všechno v jedné měně. Dlouhodobé držení může být skvělý způsob, jak profitovat, ale musíš být připraven na výkyvy trhu.

118 slov
1.2 minut čtení
31. 10. 2024
Jakub Kašpar
Jakub Kašpar