Charts.cz/Fórum/Jak začít s investováním do NFT, aby mi to generovalo pasivní příjem?

Jak začít s investováním do NFT, aby mi to generovalo pasivní příjem?

Slyšel jsem, že investování do NFT může být skvělý způsob, jak si vytvořit pasivní příjem, ale nevím, kde začít. Mám nějaké základní znalosti o kryptoměnách, ale NFT mi přijdou jako úplně jiná liga. Jak vlastně fungují? Jaké jsou nejlepší platformy pro nákup a prodej NFT? Pokud chci investovat do umění nebo digitálních sběratelských předmětů, na co si mám dávat pozor? Je lepší investovat do již známých umělců nebo se pokusit objevit nové talenty? A co ceny? Jak zjistím, zda je cena NFT rozumná nebo jestli je to jen bublina? A co pasivní příjem – to znamená, že bych měl prodávat NFT za čas nebo existují i jiné způsoby, jak z tohoto trhu těžit? Třeba nějaké royalties nebo něco takového? Rád bych se dozvěděl více o tom, jaké jsou možnosti a jak se vyhnout chybám, které už udělali jiní. Jaký je váš názor na investování do NFT a co byste doporučili začátečníkovi jako jsem já?

154 slov
1.5 minut čtení
11. 12. 2024
Pavla Králová
Pavla Králová

S investováním do NFT je to tak, že první krok je najít si nějakou slušnou platformu, třeba OpenSea nebo Rarible. Tam si můžeš procházet různé kategorie jako umění, videa, nebo sběratelské předměty. Hodně lidí se snaží investovat do známých umělců, protože víš, co kupuješ, ale objevování nových talentů může být riskantní, ale i výnosné. Zjistit, jestli je cena NFT rozumná, chce čas a průzkum – sleduj trh a srovnávej podobné projekty. Když jde o pasivní příjem, hodně NFT nabízí royalties při každém prodeji. Takže když umělec prodá NFT dál, ty dostaneš část z ceny. Je to fajn způsob, jak mít pasivní příjem bez nutnosti prodávat všechno. Měj na paměti, že trh je dost volatilní a bubliny tu můžou být, takže buď opatrný a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

131 slov
1.3 minut čtení
25. 8. 2024
Věra Vlčková
Věra Vlčková

Takže, investování do NFT fakt může být zajímavý způsob, jak generovat pasivní příjem, ale je tu pár věcí, co bys měl vědět. Nejprve, NFT jsou digitální aktiva, kterýma se obchoduje na blockchainu, většinou na Ethereum síti. Můžeš je koupit na různých platformách jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tyhle místa ti umožní nakupovat i prodávat NFT.

Když investuješ do umění a sběratelských předmětů, sleduj trendy a umělce. Je lepší hledat známé tvůrce, ale nezapomeň na nové talenty - občas se objeví něco, co vyletí nahoru. Ceny NFT se můžou hodně lišit, takže je dobrý porovnat prodeje podobných děl a zjistit historii ceny. Vždycky se drž nějakého rozpočtu.

K pasivnímu příjmu – některé NFT mají nastavené royalties, což znamená, že dostaneš procento z každého dalšího prodeje. Takže když kupuješ od umělce s těmito podmínkami, můžeš mít trvalý příjem. Jinak: nákup a prodej není jediný způsob jak profitovat – nějaké projekty nabízejí i staking nebo yield farming.

Vyhni se chybám tím, že budeš dělat vlastní výzkum. Sleduj komunitu na Twitteru a Discordu – tam se dozvíš hodně o tom, co frčí a co ne. Pamatuj si, že NFT trh je dost volatilní a bubliny tu fakt můžou být, tak buď opatrnej. Hodně štěstí!

197 slov
2 minut čtení
10. 12. 2024
Filip Klíma
Filip Klíma