Co jsou NFT a jak se do nich mohu zapojit?
Zajímalo by mě, co vlastně ty NFT jsou. Slyšel jsem o nich spoustu věcí, ale většina informací mi přijde dost zavádějících. Vím, že to má něco společného s digitálním uměním a že jsou to jakési tokeny, ale jak přesně fungují? Jak si mohu představit, že něco jako digitální obrázek může mít hodnotu a být vlastněný někým konkrétním? A co se stane, když si koupím NFT? Jak to probíhá? Je to jako koupě fyzického umění, nebo je tam něco jiného? Co všechno si musím nastudovat, než se do toho pustím? A kde vůbec začít? Existují nějaké platformy nebo webové stránky, kde se tyto NFT prodávají? Jak zjistit, které NFT mají perspektivu a nejsou jen další bublinou na trhu? Jaké jsou rizika spojená s investováním do NFT a jak se mohu vyhnout podvodům? Zajímalo by mě taky, jestli je potřeba mít nějakou kryptoměnu, nebo stačí normální peníze. Je v tom vůbec nějaký smysl pro někoho, kdo není umělec? Jaké jsou výhody a nevýhody vlastnictví NFT v porovnání s tradičními investicemi, jako jsou akcie nebo nemovitosti? Tohle všechno mi vrtá hlavou a rád bych znal názory ostatních. Mám pocit, že NFT je budoucnost investic a rád bych se dozvěděl víc o tom, jak se do toho zapojit.