Co mám zkontrolovat před investicí do DeFi projektů?
Když přemýšlím o investicích do DeFi projektů, tak mi v hlavě šrotuje spousta otázek. Jak zjistit, jestli je ten konkrétní projekt důvěryhodný? Na co se vlastně zaměřit, než do toho vložím svoje peníze? Dělá mi to starosti, protože slyším tolik příběhů o podvodech a ztrátách. Je potřeba prozkoumat tým, který projekt zaštiťuje? Jak důležitá jsou pro mě jejich předchozí zkušenosti a úspěchy? Měli byste koukat na jejich sociální sítě nebo na nějaké recenze od uživatelů? Co když se mi zdá, že je projekt příliš nováček a nemá žádné prokázané výsledky? Jak si ověřit bezpečnost smart kontraktů? Získal jsem nějaké tipy, že je dobré projít audit smart kontraktů, ale kde se vlastně hledají tyto informace? A co tokenomika? Je potřeba se podívat na rozložení tokenů a jak jsou incentivizováni držitelé? Jak to ovlivňuje moji potenciální návratnost? A co likvidita? Jak moc je důležitá likvidita projektu, ve kterém chci investovat? Co když zjistím, že existují různé páry pro obchodování a některé mají malý objem? Jakým způsobem si udělat obrázek o celkovém zdraví trhu s tímto projektem? Jestliže je tam velké množství spekulativního obchodování, může to být varovný signál. Měl bych také sledovat trendy v DeFi a vědět, jaká nová technologie se objevuje. A co komunitní podpora? Jak moc by mělo zajímat, jestli má projekt silnou a aktivní komunitu? To všechno jsou otázky, které mi teď víří hlavou a já nevím, kde začít. Rád bych slyšel názory dalších lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti s investicemi do DeFi. Jaké tipy byste mi dali při zvažování investice do těchto projektů?