Jak inflace ovlivňuje cenu zlata a stříbra?
Když se mluví o investicích do drahých kovů, často narazím na otázku, jak vlastně inflace ovlivňuje ceny zlata a stříbra. V poslední době, kdy ceny zboží a služeb rostou a inflace je na vzestupu, mě zajímá, jestli to znamená, že bych měl investovat více do zlata nebo stříbra. Jak to vlastně funguje? Slyšel jsem, že zlato je považováno za bezpečný přístav v dobách ekonomické nejistoty, ale jak moc je to pravda? A co stříbro? Vím, že je také hodně ceněné, ale zdá se, že jeho cena není tak stabilní jako u zlata. Zajímalo by mě, jestli inflace vždy zvyšuje cenu těchto kovů nebo jsou nějaké výjimky? Jak třeba reagují investoři v obdobích vysoké inflace? Je lepší mít zlato jako dlouhodobou investici nebo je lepší kombinovat s jinými aktivy v portfoliu? A co historické trendy, jak se vlastně vyvíjeli ceny zlata a stříbra během předchozích inflačních cyklů? Rád bych věděl více o tom, jak si mohu ochránit své investice v nejistých časech a zda by drahé kovy mohly být tou správnou volbou. Děkuji za jakékoli poznatky a názory!