Jak moc ovlivňují poplatky výkonnost ETF?
Když přemýšlím o investování do ETF, pořád se mi honí hlavou otázka, jak moc vlastně poplatky ovlivňují celkovou výkonnost těchto fondů. Vím, že existují různé typy poplatků, jako jsou například poplatky za správu či transakční náklady, a že každá koruna navíc může mít vliv na mé výnosy. Ale jak velký vliv mají tyto poplatky v dlouhodobém horizontu? Je pravda, že i malé rozdíly v poplatcích se v čase mohou přetavit do značných částek? Zajímalo by mě také, jestli se vyplatí investovat do dražších ETF, pokud slibují lepší výkonnost, nebo jestli je lepší sáhnout po levnějších variantách bez ohledu na jejich výkon. Co si myslíte o tom, zda je důležitější minimální náklady nebo celkový dlouhodobý výkon? Jak se tedy dá správně porovnat různá ETF z pohledu poplatků a výnosů? Prakticky bych chtěl vědět, co všechno mám zohlednit při výběru ETF, abych udělal co nejlepší rozhodnutí. Měli byste nějaké tipy nebo praktické zkušenosti s tímto tématem? Jak moc by se podle vás měly poplatky promítnout do mého konečného rozhodnutí o investici?