Jak budou legislativní změny ovlivňovat NFT trh v roce 2024?
V poslední době se hodně mluví o tom, jak legislativa začíná čím dál víc zasahovat do světa kryptoměn a NFT. S různými zeměmi, které se snaží regulovat tento trh, mě zajímá, jaké konkrétní změny můžeme očekávat v roce 2024. Jak to všechno ovlivní investice do NFT? Může to znamenat větší ochranu pro investory, nebo naopak více překážek pro malé umělce a tvůrce? Je vůbec možné, že některé regulace přivedou více lidí k tomu, aby se do světa NFT zapojili? A co daně? Jak se změní daňové povinnosti pro držitele NFT a pro ty, kteří je prodávají? Mám pocit, že to všechno má potenciál zásadně proměnit trh. Jaké konkrétní legislativní kroky se už plánují a které by mohly mít největší dopad? Je tu také otázka ochrany práv duševního vlastnictví – jak se budou měnit pravidla pro autorská práva u digitálních aktiv? Bude to pro tvůrce výhodné nebo spíše nevýhodné? A co regulace v oblasti financování projektů pomocí NFT – bude to mít vliv na crowdfundingové platformy a jejich schopnost fungovat v rámci nových zákonů? Vlastně mě zajímá i to, jak si myslíte, že se na to všechno dívají investoři. Mají strach z neznámého nebo vidí příležitosti k růstu trhu s NFT na základě větší transparentnosti a regulace? Jak tedy vidíte budoucnost NFT trhu v souvislosti s těmito změnami, které nás čekají?