Charts.cz/Fórum/Jakou aplikaci na investice do nemovitostí doporučujete?

Jakou aplikaci na investice do nemovitostí doporučujete?

Zajímám se o investice do nemovitostí a hledám způsob, jak s tím začít. V poslední době jsem slyšel o různých aplikacích a platformách, které slibují usnadnit celý proces investování. Ale jaké jsou vaše zkušenosti? Můžete doporučit nějakou konkrétní appku, která vám osobně pomohla? Zajímají mě hlavně ty, které nabízejí přehledné rozhraní, snadné používání a také možnost sledovat tržní trendy. Myslím, že by bylo fajn mít v aplikaci i nějaké vzdělávací materiály, abych se dozvěděl více o tom, jak správně investovat a na co si dát pozor. Taktéž by mě zajímalo, jestli jsou nějaké aplikace, které umožňují spolupracovat s ostatními investory nebo vytvářet skupiny pro sdílení tipů a strategií. Jaké máte zkušenosti s mobilními aplikacemi zaměřenými na realitní trh? Je lepší vybrat si něco zdarma, nebo investovat do placené varianty? Jaké výhody či nevýhody platba za premium funkce přináší? Pokud máte nějaké osvědčené tipy nebo konkrétní názvy aplikací, budu moc rád za každý tip. Děkuji!

154 slov
1.5 minut čtení
30. 7. 2023
Karolína Jelínková
Karolína Jelínková

Když jde o investice do nemovitostí, pár aplikací mě fakt zaujalo. Například je tu Zillow, což je super pro sledování cen nemovitostí a má i spoustu informací o trhu. Pak je tu ještě Roofstock, ten se zaměřuje na investice do nájemních nemovitostí a má i vzdělávací materiály, což se hodí. Co se týče komunitního aspektu, BiggerPockets je skvělá platforma, kde můžeš diskutovat s ostatními investory a získat tipy. U těch placených verzí většinou dostaneš víc funkcí a lepší analýzy, ale většinou stačí začít s free verzí a pak se rozhodnout. Celkově to chce zkoušet, co ti sedne a co ne.

100 slov
1 minut čtení
5. 2. 2025
Věra Šimůnková
Věra Šimůnková

Zdravím, co se týče aplikací na investice do nemovitostí, tak si myslím, že dobré zkušenosti má hodně lidí s aplikací jako je Fundrise nebo Roofstock. Obě nabízejí přehledné rozhraní a hodně informací o trhu. Fundrise má i vzdělávací materiály, což je super pro začátečníky.

Pokud jde o sledování trendů, doporučuji taky Zillow - tam můžeš vidět ceny nemovitostí v různých lokalitách a porovnat je.

Jestli chceš spolupracovat s ostatními investory, zkus Meetup nebo Facebook skupiny zaměřené na nemovitosti, tam můžeš najít i lidi na sdílení tipů. Co se týče placených verzí, záleží na tom, co hledáš. Někdy ty premium funkce přinášejí lepší analýzy a exkluzivní nabídky, ale pro začátek můžeš klidně začít s bezplatnými verzemi a časem se rozhodnout, jestli do něčeho víc investovat.

Hlavně si dej pozor na poplatky a smluvní podmínky! Hodně štěstí!

135 slov
1.4 minut čtení
5. 2. 2025
Bohumil Drábek
Bohumil Drábek