Charts.cz/Fórum/Jaké mobilní aplikace na investice jsou nejlepší?

Jaké mobilní aplikace na investice jsou nejlepší?

Jsem docela nováček v oblasti investic a snažím se najít nějaké užitečné mobilní aplikace, které by mi mohly pomoci se začátky. Zajímalo by mě, které aplikace jsou nejvíce doporučované a proč? Hledám něco, co je uživatelsky přívětivé, ideálně s možností sledování akcií, kryptoměn nebo třeba i NFT. Rád bych také věděl, jestli jsou nějaké aplikace, které nabízejí vzdělávací materiály nebo tipy pro začínající investory. Vím, že trh je teď dost přeplněný a je těžké se v tom orientovat, takže bych ocenil jakékoli osobní zkušenosti nebo rady. Jaké jsou vaše oblíbené aplikace a co na nich máte rádi? Dáváte přednost třeba aplikacím zaměřeným na dlouhodobé investice, nebo spíše těm, které umožňují rychlé obchodování? A jak se vám líbí funkce jako analýza portfolia nebo upozornění na cenové změny? Díky za všechny tipy!

130 slov
1.3 minut čtení
18. 9. 2022
Renata Škodová
Renata Škodová

Tak já bych doporučil pár aplikací, co mám vyzkoušené. Jedna z nejlepších je asi Robinhood, hodně jednoduchý rozhraní a můžeš obchodovat akcie a ETF bez poplatků. Pak je tady eToro, ten je super na sociální obchodování, můžeš sledovat ostatní investory a kopírovat jejich obchody, což se hodí pro začátečníky. Na kryptoměny je fajn Coinbase, má jasné rozhraní a spoustu vzdělávacích materiálů přímo v aplikaci.

Pokud tě zajímají NFT, tak OpenSea je asi nejlepší volba, i když tam se dost platí za transakce. Co se týče analýzy portfolia, tak třeba Wealthfront to dělá fakt dobře a navíc tam máš možnost automatizovaného investování. Upozornění na cenové změny většina těchto aplikací má, což je fakt užitečný.

Osobně preferuju dlouhodobější přístup, takže si radši držím akcie a ETF než rychlý obchodování. Ale pokud jsi do toho zapálený a chceš se učit, tak všechny tyhle aplikace mají nějaké tipy nebo články pro nováčky. Jo a nezapomeň si dělat vlastní rešerše a neinvestovat do něčeho jen protože to vidíš na TikToku.

164 slov
1.6 minut čtení
16. 8. 2024
Elena Mašková
Elena Mašková

Jasně, tady je pár app, co by ti mohly pomoct. Robinhood je super pro začátečníky, snadno se používá a můžeš tam obchodovat akcie bez provizí. Pak je tu eToro, to má zajímavou funkci sociálního tradingu, kde můžeš kopírovat úspěšné investory. Pokud tě zajímají kryptoměny, určitě zkus Coinbase, má dobrou uživatelskou zkušenost a nabízí i vzdělávací materiály. Pro sledování portfolia se mi líbí aplikace jako Delta nebo Blockfolio, kde si můžeš hezky přehledně sledovat všechny investice na jednom místě. Ohledně vzdělávání má Fidelity dobrou aplikaci a spoustu článků pro nováčky. Co se týče rychlého obchodování, tak Webull je fajn volba, ale to je víc pro pokročilé. Hlavně si dej pozor na poplatky a výběr správné platformy podle toho, co chceš investovat. Hodně štěstí!

122 slov
1.2 minut čtení
19. 11. 2024
Jiří Liška
Jiří Liška