Jak začít investovat do akcií, když mám jen málo peněz?
Investování do akcií mě vždy fascinovalo, ale teď, když se na to dívám z pohledu někoho, kdo má jen pár tisíc korun, tak vůbec nevím, jak začít. Mám pocit, že je to pro mě jako byste chtěli skočit do hluboké vody bez plavání. Jaké možnosti vlastně mám, když nemám moc peněz? Mám slyšel, že existují platformy, kde můžete investovat i s malým množstvím peněz, ale je to opravdu bezpečné? Co bych měl udělat jako první krok? Myslíte si, že je lepší investovat do jednotlivých akcií, nebo zvolit nějaký fond? A co ETF? Slyšel jsem o nich, ale nevím, jestli by pro mě byly vhodné. Jaké poplatky bych měl očekávat a na co si dát pozor? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít nějakou strategii předem, nebo se prostě pustit do toho a učit se za pochodu? A pokud bych měl nějaké peníze už uložené v bance, měl bych je převést na investiční účet? Co když budu potřebovat ty peníze zpět? Jak moc riskantní je investování s malým množstvím peněz? A poslední otázka – jak dlouho by podle vás mělo trvat, než začnu vidět nějaké výsledky? Děkuji za jakoukoliv radu!