Charts.cz/Fórum/Kde najít nejlepší alternativní dluhopisy pro investice?

Kde najít nejlepší alternativní dluhopisy pro investice?

Zajímalo by mě, kde bych mohl najít ty nejlepší alternativní dluhopisy pro investice? Sleduji trh a vím, že klasické dluhopisy už nejsou tak výnosné jako dřív. Takové ty tradiční možnosti jako státní a korporátní dluhopisy jsou fajn, ale chci se podívat i na něco jiného, co by mi mohlo přinést lepší výnosy. Uvažoval jsem o investicích do nemovitostních dluhopisů nebo třeba do dluhopisů zaměřených na udržitelnost a ekologii. Myslíte, že to má smysl? A jestli někdo máte zkušenosti s těmito alternativami, budu rád za jakékoli tipy. Kde hledat tyto příležitosti? Existují nějaké specializované platformy nebo investiční fondy, které byste doporučili? Nebo je lepší obrátit se na nějakého poradce? Mám pocit, že internet je plný informací, ale je těžké vybrat to pravé. Rád bych se dozvěděl o dalších možnostech, které by mohly být zajímavé. Díky za každý nápad!

137 slov
1.4 minut čtení
22. 6. 2022
Alois Novák
Alois Novák

Jasně, alternativa dluhopisů je teď hodně aktuální téma. Co se týče nemovitostních dluhopisů, tak to určitě má smysl, zvlášť když trh s nemovitostmi vypadá dobře. Můžeš koukat na REITy (Real Estate Investment Trusts), ty nabízejí stabilní výnosy a investují do různých nemovitostí. Pak jsou tu i zelené dluhopisy, což jsou investice do projektů zaměřených na udržitelnost. Ty bývají čím dál tím víc populární a mají dobrý dopad na životní prostředí. Pokud chceš najít příležitosti, mrkni na platformy jako Bondora nebo Mintos, tam najdeš různé alternativní investice včetně peer-to-peer půjček. Taky se neboj kontaktovat finanční poradce, kteří se specializují na alternativní investice, ti ti mohou říct víc. Hlavně si dej pozor na rizika a pečlivě si prostuduj každou nabídku. Držím palce!

120 slov
1.2 minut čtení
6. 4. 2021
Marek Kraus
Marek Kraus

Tak to je dobrá otázka, co se týče alternativních dluhopisů. Hlavně teď, když klasika není tak výnosná. Ty nemovitostní dluhopisy nebo ekologické projekty jsou fakt zajímavé možnosti. Můžeš zkusit platformy jako Bondora nebo Mintos, ty nabízejí různý typy dluhopisů včetně těch alternativních. Také je dobrý se podívat na crowdfundingové platformy, kde najdeš projekty zaměřený na udržitelnost, nebo třeba komunitní financování, to může přinést zajímavé výnosy. Pokud si nejsi jistej, klidně se poraď s nějakým investičním poradcem, aby ti poradil jak na to a co je pro tebe nejlepší. Ale hlavně si dej pozor na rizika, každý výnos má svou cenu. Tak hodně štěstí!

103 slov
1 minut čtení
12. 3. 2023
Jan Fojtík
Jan Fojtík