Co všechno zohlednit při výběru NFT?
Přemýšlím, co všechno bych měl brát v potaz, když vybírám nějaké NFT. Je toho tolik, že jsem z toho trochu zmatený. Zajímalo by mě, jestli se mám soustředit hlavně na uměleckou hodnotu nebo na to, kdo je autorem toho díla? Jak důležitá je komunita kolem konkrétního NFT projektu? Četl jsem, že silná komunita může mít velký vliv na cenu a poptávku, ale jak to vlastně funguje v praxi? Co říkáte na rarity jednotlivých tokenů? Má smysl investovat do vzácnějších kousků, nebo je lepší jít po něčem, co je více dostupné a má větší potenciál růstu? Také se mi zdá důležité sledovat trendy v NFT světě, ale jak zjistit, co je momentálně "in" a co už je pasé? Měl bych mít na paměti i technické aspekty jako blockchain, na kterém je NFT postaveno? Jak moc bezpečné jsou různé platformy pro obchodování s NFT? Je tady něco, co bych si měl pohlídat před tím, než do něčeho investuji? A co likvidita – je snadné prodat NFT, když se rozhodnu, že už ho nechci? Mám také zvážit potenciální budoucnost projektu a to, zda má nějaké reálné využití mimo sběratelství? Jaké signály by měly být varovné a co by mě mělo přimět k tomu, abych se raději porozhlédl po jiných možnostech? Odpovědí na tyhle otázky může být hodně a já bych chtěl mít jistotu, že dělám správná rozhodnutí.