Charts.cz/Fórum/Jaké alternativní investice přinášejí stabilní zisk?

Jaké alternativní investice přinášejí stabilní zisk?

Zajímalo by mě, jaké alternativní investice byste doporučili pro stabilní zisk. V poslední době se hodně mluví o různých možnostech, jako jsou kryptoměny, NFT, nebo třeba investice do nemovitostí. Ale co je vlastně nejspolehlivější? Mám pocit, že trhy jsou teď dost volatilní a člověk se musí mít na pozoru. Slyšel jsem, že některé realitní investice mohou nabízet slušný pasivní příjem, ale zase nevím, jestli je to pro každého. Co vy na to? Myslíte si, že je lepší zaměřit se na tradičnější aktiva jako jsou akcie, nebo se pustit do něčeho novějšího a rizikovějšího? Jaké máte zkušenosti s investicemi do alternativních aktiv a jaké strategie vám fungují? Jak moc to závisí na aktuálních trendech a co třeba ohledně dlouhodobého výhledu? Byl bych rád za jakékoli názory či tipy, protože chci být schopen lépe řídit své finance a diversifikovat portfolio. Děkuji!

139 slov
1.4 minut čtení
15. 2. 2024
Blanka Bláhová
Blanka Bláhová

Investice do nemovitostí je hodně populární a nabízí stabilní příjem, hlavně když se koupí vhodná lokalita. Když máš pronájmy, můžeš mít slušný cash flow. Ale ne každý má na to, aby si nemovitost koupil. Co se týče akcií, některé dividendové akcie ti mohou taky přinést stabilní zisk. Na druhou stranu kryptoměny a NFT jsou fakt riskantní a volatilní, ale zase mají potenciál pro rychlé zisky. Záleží na tom, jak moc jsi ochotný riskovat. Mnoho lidí teď mluví o diversifikaci portfolia, což je určitě dobrý směr. Když si rozložíš investice mezi různé aktiva, snížíš si riziko. Každopádně bych doporučil zkoumat trh a mít nějaký plán, než do něčeho skočíš. Ať už se rozhodneš pro cokoliv, dlouhodobý horizont je klíčový.

118 slov
1.2 minut čtení
14. 7. 2024
Patrik Doležal
Patrik Doležal

Jasně, alternativní investice jsou teď hodně v kurzu a je fakt, že věci jako kryptoměny a NFT můžou být dost rizikový. Třeba ty nemovitosti, to je docela stabilní volba, hlavně pokud jde o pronájmy. Dávají ti ten pasivní příjem, co říkáš, ale musíš si dát pozor na náklady a trh v daný lokalitě. Já jsem zkusil pár realitních fondů a fungovalo to docela dobře, takže bych to doporučil. Ale jako říkáš, trhy jsou teď dost šílený a hodně záleží na tom, co dělá ekonomika. Akcie jsou fajn, ale když se zaměříš na dividendové akcie, můžeš mít taky stabilní výnosy. Zkrátka diversifikuj portfolio – klidně zkombinuj nemovitosti s akciemi a nějakým tím menším podílem v kryptu, pokud tě to láká. To by mohlo vyvážit riziko a stabilizovat zisk. Drž se dlouhodobě, to je klíč.

133 slov
1.3 minut čtení
28. 11. 2024
Ludmila Hrochová
Ludmila Hrochová