Jak správně vyvážit portfolio s kryptoměnami?
Zajímalo by mě, jaké existují osvědčené strategie pro vyvážení portfolia, když do něj zahrnuji kryptoměny. Mám na mysli, jak rozložit rizika a zároveň maximalizovat potenciální zisky. Dostal jsem se do světa kryptoměn a vím, že může být velmi volatilní, což mě trochu znervózňuje. Jak bych měl k tomu přistupovat? Myslíte, že je lepší mít většinu investic v tradičních aktivech jako jsou akcie nebo nemovitosti a jen malou část v kryptoměnách? Nebo je naopak rozumné rozdělit investice více rovnoměrně? Jak si například nastavit poměr mezi různými kryptoměnami – mám investovat do Bitcoinů, Etherea nebo i do méně známých altcoinů? A co třeba diversifikace mezi různými typy aktiv – má smysl kombinovat kryptoměny s akciemi a komoditami? Jak často bych měl portfolio přehodnocovat a co všechno bych měl brát v potaz při jeho úpravě? Rád bych znal názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti s touto problematikou. Jaké máte tipy na to, co funguje a co naopak ne? Jaké nástroje nebo platformy byste doporučili pro sledování a řízení portfolia? Děkuji za všechny rady a tipy!