Jak DeFi mění tradiční bankovní služby?
Zajímalo by mě, jak vlastně decentralizované finance, známé jako DeFi, ovlivňují klasické bankovní služby. V poslední době slyším hodně o tom, jak DeFi může nahradit některé tradiční banky, ale nejsem si jistý, jak přesně to funguje. Můžete mi objasnit, co konkrétně se mění? Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody DeFi ve srovnání s tím, co nám nabízí běžné banky? Slyšel jsem, že lidé mohou půjčovat a vydělávat úroky na svých kryptoměnách, ale co to znamená pro úspory a půjčky v bance? Jak moc je to bezpečné a co když dojde k nějakému problému? Mám pocit, že DeFi přináší novou úroveň svobody a flexibility, ale zároveň mě trápí otázky ohledně regulací a stability. Jak se na to díváte vy? Mohlo by DeFi ve skutečnosti zcela změnit způsob, jakým chápeme finance a bankovnictví? A co třeba situace, kdy lidé začnou více důvěřovat decentralizovaným platformám než tradičním bankám? Je možné, že se budeme muset přizpůsobit úplně novému systému financí, který už nebude o bankovních institucích, ale spíše o komunitních rozhodnutích a inteligentních kontraktech?