Charts.cz/Fórum/Jak vytvořit silné heslo pro moje kryptoměnové účty?

Jak vytvořit silné heslo pro moje kryptoměnové účty?

Když se dneska bavíme o kryptoměnách, tak víme, jak je důležité mít silná a zabezpečená hesla, že? Všude slyšíme o hackerech a různých podvodech, a tím pádem bych chtěl vědět, jak na to. Vytvořit silné heslo pro své kryptoměnové účty mi přijde jako zásadní krok, ale jak na to? Jak dlouhé by mělo být? Mám použít nějakou speciální kombinaci znaků, čísel nebo třeba velkých a malých písmen? Co když si to heslo nedokážu zapamatovat, mám použít nějakého správce hesel, nebo je lepší si to napsat někam na papír? Jak vlastně přímo zabránit tomu, aby mi někdo naboural účet? Dává smysl používat stejná hesla na vícero platformách nebo tohle je naprostý nesmysl? Co si myslíte o dvoufaktorové autentizaci? Pomocí jaké metody zabezpečení byste doporučili chránit své kryptoměnové investice? Zkrátka, co všechno by měl člověk udělat pro to, aby měl klid v duši a věděl, že jeho peníze jsou v bezpečí? Uvítám jakékoliv tipy a triky, protože se snažím být co nejvíc informovaný a zajistit si svoje finance. Díky moc!

168 slov
1.7 minut čtení
2. 1. 2021
Rudolf Fojtík
Rudolf Fojtík

Silné heslo je fakt klíčový, když se bavíme o kryptoměnách. Mělo by mít alespoň 12-16 znaků a nejlepší je kombinace velkých a malých písmen, číslic a speciálních znaků. Třeba místo "srdce" můžeš napsat "5rdc3!". Určitě se vyhni používání stejných hesel na různých platformách, to je jako otevřít dveře hackerům. Dvoufaktorová autentizace (2FA) je super – přidá další vrstvu ochrany. Bez toho bych do svých kryptoměnových účtů nešel. Pokud si na heslo nevzpomeneš, použij správce hesel. Napsat si ho na papír není nejlepší nápad, můžeš to ztratit nebo někdo ho najde. A hlavně, měj na paměti, že pokud ti něco přijde podezřelého, radši se zamysli a ověř to. Bezpečnost je v kryptu fakt důležitá, tak buď ostražitý.

116 slov
1.2 minut čtení
7. 2. 2025
Michaela Dvořáčková
Michaela Dvořáčková

Silný heslo je fakt klíčový, když jde o kryptoměny. Mělo by mít aspoň 12 znaků a mixuj velký a malý písmena, čísla a speciální znaky. Jo, a rozhodně nepoužívej stejný heslo na víc účtů! To je přímo pozvánka pro hackery. Dvoufaktorová autentizace je super způsob, jak zvýšit zabezpečení – určitě ji zapni. Co se týče paměti na heslo, buď si ho ulož do správce hesel, nebo pokud si to chceš napsat, tak to dej někam v bezpečí a ne na papír u počítače. A pokud máš pocit, že heslo může být slabé, radši ho změň. Bezpečí je vždycky na prvním místě. Když dodržíš tyhle základní zásady, měl bys být v pohodě.

111 slov
1.1 minut čtení
28. 5. 2024
Pavla Králová
Pavla Králová