Charts.cz/Fórum/Je teď dobrý čas investovat do digitálních sběratelských předmětů?

Je teď dobrý čas investovat do digitálních sběratelských předmětů?

V poslední době jsem dost přemýšlel o digitálních sběratelských předmětech, zejména o NFT a různých dalších formách digitálního umění. Všude kolem slyším, jak lidé vydělávají na tom, že nakupují a prodávají tyto digitální artefakty, ale zároveň vidím i varování ohledně volatility trhu a rizika, které s tím souvisí. Chtěl bych se zeptat, jestli je teď opravdu dobrý čas do těchto věcí investovat? Myslíte si, že je trh stabilní, nebo se očekává další pokles? A co konkrétně sledovat, když uvažujeme o nákupu digitálních sběratelských předmětů? Jaké platformy byste doporučili a jak bezpečně se orientovat v tomto dynamickém prostředí? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké zkušenosti s tímto typem investic a jak jste na tom vy sami. Měli byste raději počkat nebo se do toho pustit hned teď? Díky za jakékoliv tipy a názory!

133 slov
1.3 minut čtení
30. 7. 2022
Robert Řezník
Robert Řezník

Takže, co se týče investic do digitálních sběratelských předmětů, jako jsou NFT, je to fakt dvojsečná zbraň. Trh je extrémně volatilní a hodně záleží na tom, co si vybereš. V poslední době byla spousta hype kolem některých projektů, ale i hodně propadů. Pokud chceš investovat, doporučil bych pořádně prozkoumat konkrétní umělce nebo projekty, na které se chystáš vsadit. Sledovat komunity na sociálních sítích může hodně napovědět o trendu a hodnotě. Co se platforem týče, OpenSea nebo Rarible jsou takové klasiky, ale je dobrý koukat i na menší platformy, kde můžeš najít zajímavé kousky levněji. Osobně bych byl opatrný a neinvestoval všechno najednou. Mnoho lidí dává spoustu peněz do věcí, co pak ztratí hodnotu. Takže možná počkej na nějaké stabilnější signály trhu nebo začni s menšími částkami.

126 slov
1.3 minut čtení
10. 9. 2023
Soňa Kovářová
Soňa Kovářová

Investice do digitálních sběratelských předmětů, jako jsou NFT, je fakt riskantní. Trh je super volatilní, takže jednoho dne můžeš mít zisk a druhý den ztrátu. Může být dobrý čas investovat, pokud máš nějaké znalosti a sleduješ trendy. Třeba se zaměř na umělce nebo projekty, které mají v komunitě dobrou pověst. Je fajn sledovat platformy jako OpenSea nebo Rarible, ale i tak si dej pozor na podvody. Měla bys mít jasnou strategii a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. Já osobně jsem v tom ještě nováček, ale zatím se snažím sledovat trh a učit se. Takže pokud tě to láká, možná zkus začít s menšími částkami a uvidíš, jak se to vyvine.

112 slov
1.1 minut čtení
4. 10. 2024
Petra Košťálová
Petra Košťálová