Co dělá NFT výjimečným, že stojí tolik peněz?
Zajímalo mě, co vlastně dělá NFT tak zvláštními, že za ně lidé utrácejí miliony? Je to jen trend, nebo na tom něco je? Mám na mysli, když vidím ty ceny, které se za ně platí, tak si říkám, co na tom může být tak cenného? Vždyť jde o digitální obrázky nebo videa, které si může každý stáhnout. Může mi někdo vysvětlit, proč by někdo investoval tolik peněz do něčeho, co vypadá jako obyčejný soubor na internetu? Jak to vlastně funguje a proč je pro lidi důležité mít právě tenhle digitální certifikát vlastnictví? Slyšel jsem i o tom, že některé NFT mají nějaké speciální vlastnosti nebo výhody spojené s jejich vlastnictvím. Je to pravda? Jaký má vliv na cenu to, kdo je autorem daného NFT nebo jaký je příběh kolem něj? A co třeba umělecká hodnota? Odkud se bere ta poptávka po těchto digitálních tokeních? Rád bych se dozvěděl více o tom, co všechno ovlivňuje cenu NFT a jestli je něco jako 'správná cena', nebo jestli je to čistě o tom, co je ochoten zaplatit nakonec kupující. Může být NFT investicí do budoucnosti, nebo je to jen nějaký bublající trend, který brzy splaskne?