Jsou investice do biotechnologií rizikové?
Zajímalo by mě, jak se mají investice do biotechnologií. Četl jsem spoustu článků o tom, jak biotechnologie rychle rostou a jaké mají potenciální přínosy pro medicínu a průmysl, ale zároveň se objevují i názory, že to může být velmi riziková oblast. Jak moc jsou tedy tyto investice skutečně rizikové? Mám pocit, že s každou novou technologií je tu také velké množství nejistoty a obavy o regulace, což může ovlivnit návratnost. Jak jsou na tom firmy v oblasti biotechnologií ve srovnání s jinými odvětvími? Považují investoři biotechnologie za stabilní sektory, nebo je to spíš jako s kryptoměnami, kdy můžete snadno přijít o všechno? Jaké faktory bych měl brát v úvahu, pokud bych chtěl investovat do biotechnologických společností? A co třeba výzkum a vývoj – je to tak nákladné, jak se říká? Mohlo by to znamenat, že krach několika firem je téměř nevyhnutelný? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří mají zkušenosti s těmito investicemi a co by doporučili nováčkům. Je lepší investovat do známějších jmen v oboru, nebo se zaměřit na malé startupy, které mohou přinést větší zisky, ale zároveň i větší riziko? Jak to vidíte vy?