Charts.cz/Fórum/Jakými technologiemi se vyplatí investovat do budoucna?

Jakými technologiemi se vyplatí investovat do budoucna?

Zajímá mě, jaké technologie by mohly být v budoucnu výhodné pro investice. Mám na mysli oblasti jako umělá inteligence, blockchain, obnovitelné zdroje energie a podobně. Je to teď hodně populární téma a určitě by stálo za to zjistit, jaké konkrétní sektory a firmy mají potenciál růst. Co si myslíte o investicích do start-upů v oblasti technologií? Kdo z vás sleduje novinky ohledně investic do kryptoměn nebo NFT? Myslíte si, že tyto trendy přetrvají, nebo jsou to jen krátkodobé módy? Také by mě zajímalo, zda je lepší investovat do etablovaných společností v technologickém průmyslu, nebo se spíše soustředit na nové inovativní projekty. A co realitní technologie? Jak vidíte budoucnost smart homes a digitalizace ve stavebnictví? Četl jsem, že některé technologie mohou zásadně změnit způsob, jakým žijeme a pracujeme, ale jaký to má dopad na investice? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem.

144 slov
1.4 minut čtení
14. 4. 2024
Miroslav Rada
Miroslav Rada

Budoucnost investic se zdá být hodně zaměřená na technologie jako AI, blockchain a obnovitelné zdroje. Co se týče umělé inteligence, firmy, co dělají s machine learning nebo datovou analytikou, mají obrovský potenciál. Blockchain a kryptoměny jsou horké téma, ale je to docela riskantní, protože trh je dost volatilní. NFT? To vypadá jako bublina, ale kdo ví? Může to mít nějaký dlouhodobý potenciál v umění nebo digitálních sběratelských předmětech.

Start-upy mohou být super investice, pokud máš dobrý cit pro výběr. Mnoho z nich selže, ale pár může explodovat. Na druhou stranu, velké a etablované firmy jako Google nebo Amazon ti dají větší jistotu.

A co se týče realitních technologií a smart homes? Myslím, že digitalizace ve stavebnictví přichází a může to být zajímavá oblast. Lidi chtějí více automatizace a efektivity v bydlení. Takže celkově, sledovat trendy je důležité a diversifikace portfolia se vyplatí.

140 slov
1.4 minut čtení
20. 6. 2024
Stanislav Machač
Stanislav Machač

Investice do budoucnosti jsou teď fakt žhavé téma. AI má obrovský potenciál, firmy jako OpenAI nebo Google hodně makaj na nových technologiích. Pak je tu blockchain, což je sice dost spekulativní, ale kryptoměny a NFT stále přitahujou pozornost. U těch NFT bych byl opatrný, spousta lidí to vidí jako krátkodobou módu. Obnovitelné zdroje energie jsou další oblast, která se neustále rozvíjí, solární panely a větrné elektrárny mají budoucnost – hlavně s těmi ekologickými snahami v Evropě. Co se týče start-upů, může to být risk, ale když to vyjde, tak to stojí za to. Na druhou stranu, investice do zavedených firem ti dají větší jistotu. Realitní technologie a smart homes jsou taky na vzestupu, digitalizace ve stavebnictví mění pravidla hry. Je jasný, že investice do technologií a inovací budou hrát klíčovou roli i v budoucnu.

134 slov
1.3 minut čtení
11. 2. 2024
Natálie Hlaváčová
Natálie Hlaváčová