Charts.cz/Fórum/Kde hledat nejlepší nabídky na investiční byty?

Kde hledat nejlepší nabídky na investiční byty?

Investice do nemovitostí, zejména do bytů, se v posledních letech stávají stále populárnější volbou pro ty, kdo chtějí zhodnotit své úspory a vytvořit si pasivní příjem. Jenže kde vlastně začít hledat ty nejlepší nabídky? Jak se orientovat v moři různých realitních portálů, nabídek od realitních kanceláří a dalších zdrojů? Mám pocit, že je toho na trhu tolik a já nevím, jak rozlišit, co je opravdu výhodné a co ne. Existují nějaké osvědčené platformy nebo weby, které poskytují spolehlivé informace o investičních bytech? Co třeba osobní doporučení nebo zkušenosti ostatních investorů? Je lepší zaměřit se na lokality, které teď zažívají rozvoj, nebo se raději podívat na oblasti s stabilní poptávkou? A co sledování cen nemovitostí v čase – jak zjistit, jestli cena bytu je adekvátní tržní hodnotě? Máte někdo tipy na strategie nebo triky, jak najít skutečné skvosty mezi nabídkami a nezaplatit přitom zbytečně víc? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s vyhledáváním investičních bytů. Děkuji!

156 slov
1.6 minut čtení
24. 8. 2023
Miroslav Rada
Miroslav Rada

Když hledáš investiční byty, doporučuji začít na portálech jako Sreality, Bezrealitky nebo Reality.cz. Tyhle weby mají dost širokou nabídku a můžeš tam najít i zajímavé tipy přímo od majitelů. Taky se podívej na Facebook skupiny zaměřený na realitní investice, tam často lidi sdílí své zkušenosti a doporučení.

Při výběru lokality je dobrý koukat na oblasti, kde se plánuje rozvoj, ale zas to nesmí být úplně riskantní. Stabilní čtvrti s historicky vysokou poptávkou většinou fungují líp. Nezapomeň sledovat ceny nemovitostí – když víš, jak se ceny hýbou v čase, snáz poznáš, jestli je cena bytu adekvátní.

Osobně jsem měl dobré zkušenosti s návštěvou otevřených domů a osobním setkáním s realitními makléři. Ti ti můžou nabídnout i off-market nabídky. Hlavně si dej pozor na skryté náklady a rozhodnutí dělej až po pečlivém prozkoumání všech aspektů. Držím palce!

135 slov
1.4 minut čtení
21. 3. 2024
David Pražák
David Pražák

Tak to máš pravdu, je toho fakt hromada. Já bych doporučil začít na klasických realitních webech jako Sreality.cz nebo Bezrealitky.cz, tam je spousta nabídek a můžeš si filtrovat podle ceny, lokality a dalších parametrů. Další možnost je sledovat Facebookové skupiny zaměřené na investice do nemovitostí, tam se občas objeví zajímavé tipy přímo od lidí, co prodávají.

Jinak osobně preferuju oblasti, co teď rostou – třeba okraje měst nebo místa s plánovaným rozvojem dopravy. Ale zas nesmíš zapomínat na stabilní lokality, kde je pořád poptávka. Sleduj taky ceny v okolí, aby ses ujistil, že ta tvoje nabídka není předražená. Vždycky je dobrý porovnat víc nabídek a zjistit, jak se ceny vyvíjejí v čase. A nebránit se kontaktu s místními realitními makléři, ti často mají přehled o něčem, co ještě není online.

Hlavně buď trpělivej a nespěchej do žádného rozhodnutí. Držím palce!

140 slov
1.4 minut čtení
9. 11. 2023
Renata Horálková
Renata Horálková