Charts.cz/Fórum/Jaké NFT se letos vyplatilo koupit a proč?

Jaké NFT se letos vyplatilo koupit a proč?

Zajímalo by mě, jaké NFT jsou v roce 2023 považovány za nejlepší investice. Slyšel jsem, že trh s NFT je teď dost rozmanitý a ceny některých projektů raketově rostou. Přemýšlím, jestli je dobré investovat do známých umělců, nebo jestli jsou zajímavější nové projekty, které teprve začínají. Co si myslíte o těch kolekcích, které slibují exkluzivní přístup k událostem nebo komunitám? Je to něco, co by mohlo zhodnotit cenu NFT v dlouhodobém horizontu? A co ty trendy, které se objevují na sociálních sítích? Určitě jste si všimli různých hype kolem některých umělců nebo značek. Je rozumné se takovými trendy řídit, nebo bych měl spíše hledat hodnotu v něčem stabilnějším? Jaké konkrétní NFT byste doporučili koupit a proč? Co vás na nich zaujalo? Myslíte si, že je lepší investovat do jednotlivých kusů, nebo raději do celých kolekcí? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a názory, protože chci mít co nejlepší přehled o tom, do čeho investovat. Děkuji!

154 slov
1.5 minut čtení
5. 1. 2025
Miroslava Havelková
Miroslava Havelková

V roce 2023 se na trhu s NFT fakt hodně mění. Mnoho lidí investuje do známých umělců jako Beeple nebo Pak, protože jejich práce má stabilní hodnotu a už toho hodně prodali. Ale na druhou stranu, nové projekty jako Moonbirds nebo CloneX taky sbírají pozornost a ceny tam skáčou nahoru. Ty NFT, co nabízejí přístup k exkluzivním eventům nebo komunitám, mají taky potenciál, protože vytváří hodnotu v podobě zkušeností, ne jen digitálních obrázků. Co se týče trendů na sociálních sítích, je to riskantní - někdy se to vyplatí, jindy ne. Já bych doporučil investovat do něčeho, co má dlouhodobou hodnotu a není len na hype. Možná i celou kolekci je lepší koupit, než jen jednotlivé kusy, protože tak máš víc šancí na zhodnocení. Celkově je dobrý sledovat trh a různé projekty, ale buď opatrný, abys neinvestoval jen podle chvilkového nadšení.

140 slov
1.4 minut čtení
30. 1. 2025
Milada Koutná
Milada Koutná

Tak hele, co se týče NFT v roce 2023, tak určitě jsou nějaké zajímavé směry. Mnoho lidí teď sází na známé umělce, ale fakt je, že i nové projekty mají potenciál. Ty, co nabízejí exkluzivní přístup k akcím nebo komunitám, podle mě mají smysl, protože vytvářejí něco jako dodatečnou hodnotu. Udržování komunity je důležitý faktor a to může pak zhodnotit cenu.

Trendy na sociálních sítích jsou sice lákavý, ale většinou se vyplatí mít rozum a ne jen skákat po hype. Radši hledat stabilní hodnoty. Pokud jde o konkrétní NFT, tak třeba „Bored Ape Yacht Club“ zůstává silný a stálý, ale koukni taky na menší kolekce, co teď začínají a nabízejí něco unikátního. Co se týče investování do jednotlivých kusů versus celých kolekcí, pokud máš možnost, investuj do obojího. Rozložení risku je vždycky rozumné.

Víceméně sleduj trendy, ale taky se zaměř na to, co ti dává smysl a co má potenciál do budoucna.

151 slov
1.5 minut čtení
18. 1. 2025
Marcela Marešová
Marcela Marešová