Jaké jsou největší rizika spojená s DeFi projekty?
DeFi, nebo decentralizované finance, se v posledních letech staly hitem ve světě kryptoměn a investic. Mnoho lidí láká myšlenka na vysoké výnosy a svobodu od tradičních bankovních institucí. Ale je to opravdu tak jednoduché a bez rizik? Přemýšlím o tom, zda není příliš optimistické se na DeFi projekty spoléhat bez dostatečné znalosti potenciálních nebezpečí. Co když se objeví chyby v kódu, které by mohly ohrozit naše investice? Jaký je stav zabezpečení smart kontraktů a co se stane, když dojde k útoku hackerů? Také jsem slyšel o podvodech a rug pulls - jak moc reálné to je a jak poznat, že se jedná o solidní projekt? A co likvidita? Může být problém, pokud chci rychle prodat své tokeny a nikdo je nekoupí? Jaká jsou pravidla pro audity těchto projektů a můžu jim vůbec věřit? Zajímá mě také, jestli jsou DeFi projekty regulovány, nebo zda si můžeme dělat, co chceme. V dnešním světě plném spekulací a volatility jsem zvědavý, co všechno bych měl mít na paměti, než se do něčeho takového pustím. Kde začít s analýzou rizik spojených s DeFi? Jaké kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval potenciální ztráty?