Jak poznám, jestli je DeFi projekt užitečný?
Když se potápím do světa decentralizovaných financí, často si kladu otázku, jak rozlišit mezi projekty, které mají skutečnou hodnotu, a těmi, které jsou jenom prázdné bubliny. V mnoha případech mě zajímá, co vlastně dělá DeFi projekt užitečným. Jak zjistit, jestli to není jen další trend, který brzy vyprchá? Co bych měl sledovat při analýze projektu – je to tým vývojářů, transparentnost jejich cílů nebo třeba uživatelská základna? Mám se soustředit na technologie, které projekt využívá, nebo na to, jaký problém se snaží vyřešit? Je důležité zjistit, zda má projekt nějakou skutečnou aplikaci v reálném světě nebo jestli se jedná o pouhou spekulaci. Jak poznám, zda je ekosystém kolem projektu dostatečně silný a aktivní? Je dobré podívat se na jejich smart kontrakty a auditované bezpečnostní protokoly? A co komunity? Jak moc ovlivňuje komunita úspěch DeFi projektu? Když vidím různé tokeny a mince, jak mám vědět, které z nich mají potenciál pro dlouhodobý růst a které jsou jen dočasné módní trendy? Měly by mně zajímat i partnerství s jinými projekty nebo institucemi? Jak moc je důležitý celkový tržní sentiment vůči DeFi sektoru? Existují nějaké konkrétní ukazatele nebo metriky, které bych měl mít na paměti při hodnocení užitečnosti těchto projektů? Vlastně by mě zajímalo, co všechno byste doporučili sledovat předtím než do něčeho investuju. Možná máte nějaké tipy na to, jak správně udělat due diligence před tím než se pustím do investic do DeFi?