Co bych měl vědět o rizicích investování do DeFi projektů?
Mám takový dotaz ohledně DeFi projektů. Zajímám se o investice do decentralizovaných financí, ale slyšel jsem, že tam může být spousta různých rizik. Chtěl bych se ujistit, že rozumím, na co si dát pozor. Například, jak moc je důležité prověřit projekty, než do nich vložím peníze? Je tam nějaký způsob, jak zjistit, zda je projekt legitimní nebo jestli za ním stojí důvěryhodný tým? Slyšel jsem o různých podvodech a rug pulls, a to mě docela děsí. Je dobré se dívat na audit smart kontraktů nebo něco takového? Jaké další faktory bych měl brát v úvahu při posuzování rizik? Co třeba volatilita tokenů a likvidita? Jak moc to ovlivňuje moje investice? A co se týče regulací - je tady nějaký risk z pohledu legislativy, který by mohl ovlivnit mé investice do DeFi? Jak byste doporučili začátečníkům, jako jsem já, přistupovat k těmto projektům a jaká opatření bych měl mít na paměti? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, co už do DeFi investovali a co je překvapilo nebo s čím měli problémy.