Jaké ETF doporučujete pro dlouhodobé investice?
Zajímalo by mě, jaká ETF (burzovně obchodovaná fondy) byste doporučili pro dlouhodobé investice. Slyšel jsem, že ETF může být skvělou volbou pro ty, co hledají diverzifikaci bez nutnosti kupovat jednotlivé akcie a chtějí si tak vytvořit stabilní portfolio. Hledám informace o různých typech ETF, které by mohly být výhodné pro investice na několik let dopředu. Chtěl bych vědět, jestli je lepší zaměřit se na akciové ETF, nebo třeba na dluhopisové, popřípadě na nějaké specifické sektory jako technologie, zdraví nebo udržitelné investice. Jsou nějaké konkrétní fondy, které máte vyzkoušené a které se osvědčily? Zajímají mě jak velké, tak i malé fondy. Rád bych také věděl, jaký je váš názor na náklady spojené s investováním do těchto ETF a zda je rozumné dívat se na celkové výnosy a rizika v porovnání s jinými investičními možnostmi. Jaké máte zkušenosti s dividendovými ETF? Můžete doporučit nějaká konkrétní jména nebo fondy, které by stálo za to sledovat? Jsem otevřený všem tipům a radám ohledně dlouhodobého investování do ETF a budu vděčný za jakékoli informace a zkušenosti, které mi můžete poskytnout. Díky!