Charts.cz/Fórum/Jaká jsou rizika investic do NFT na metaverse?

Jaká jsou rizika investic do NFT na metaverse?

Zajímá mě, jaké jsou vlastně rizika spojená s investováním do NFT v rámci metaverse. Slyšel jsem o tom, že NFT mohou být skvělou příležitostí, jak zhodnotit své peníze, ale zároveň jsem narazil na několik varování ohledně volatility trhu a podvodů. Mám pocit, že je to celkem nové a neprobádané území, a tak bych rád věděl, co všechno bych měl mít na paměti, než se do toho pustím. Je to bezpečné? Jaké jsou šance, že ztratím peníze? Co když se technologie metaverse změní nebo vyjde něco nového? A co regulace? Může se stát, že vlády zasáhnou a všechno to změní? Zkrátka by mě zajímalo, co si o tom myslíte a jaké máte zkušenosti s těmito investicemi. Pomohlo by mi to udělat lepší rozhodnutí.

122 slov
1.2 minut čtení
17. 8. 2022
Dominik Vaněk
Dominik Vaněk

Investice do NFT v metaverse jsou fakt zajímavý, ale má to svý rizika. Hlavně ta volatilita trhu, ceny se můžou rapidně měnit a ty můžeš snadno ztratit hodně peněz. Je dost podvodů, hlavně s falešnýma NFT, takže je dobrý si dávat bacha a ověřovat si, co kupuješ. Taky si uvědom, že metaverse je furt v plenkách – technologie se může změnit a něco, co je dneska populární, může být za rok pasé. Regulace? To je další věc, vlády můžou přijít s nějakýma pravidlama, co by to mohlo všechno otočit. Takže jo, je to riskantní hra a lepší je investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Zkrátka, důkladně se informuj a nebuď příliš naivní.

114 slov
1.1 minut čtení
8. 9. 2024
Richard Konečný
Richard Konečný

Investice do NFT v metaverse mají určitě svoje rizika. První věc, co je třeba říct, je volatilita – ceny NFT můžou skákat nahoru a dolů jako na horský dráze. Můžeš koupit něco za hodně peněz a za pár měsíců to může být prakticky bezcenné. Další problém jsou podvody a falešné projekty, které se snaží nalákat lidi na fiktivní umění nebo pozemky – tady je fakt důležité dělat si pořádný průzkum.

Pak je tu otázka samotného metaverse a jeho technologie. To, co je dnes trendy, může být zítra zastaralé. Například, co když se objeví nový metaverse, který všechny ostatní překoná? Tvoje investice by mohly ztratit hodnotu.

Regulace je další velké téma. Vlády po celém světě se začínají zajímat o kryptoměny a NFT, takže je možné, že nastanou nějaké restrikce, které by mohly ovlivnit trh. Zkrátka, investice do NFT může mít potenciál, ale je to hodně riskantní a měli byste si být vědomi všech těchto faktorů předtím, než do toho skočíte.

158 slov
1.6 minut čtení
6. 7. 2023
David Dunka
David Dunka