Můžou být undervalued akcie rizikové v určitých sektorech?
Zajímalo by mě, jestli undervalued akcie mohou být v některých sektorech více rizikové než v jiných. Například slyšel jsem, že technologie a zdravotnictví mohou mít svá specifika, která zvyšují volatilitu a tím i riziko. Ale co takové akcie v tradičnějších odvětvích, jako jsou průmysl nebo finance? Mám pocit, že investice do akcií, které se zdají být podhodnocené, může být lákavá, ale co když se ukáže, že mají skryté problémy nebo se trh prostě nezotaví tak rychle, jak bychom chtěli? Například jak se na to díváte z pohledu aktuální situace na trhu s energiemi nebo v oblasti obnovitelných zdrojů? Mohly by tam být akcie, které vypadají skvěle cenově, ale ve skutečnosti čelí většímu riziku? Jak si vlastně vybrat ty správné undervalued akcie a co všechno bych měl zvážit před tím, než do nich investuji? A co si myslíte o tom, že některé sektory mohou mít více regulačních tlaků? To může ovlivnit i hodnotu těchto akcií. Je to riskantní krok nebo je to součást hry? Rád bych znal vaše názory a zkušenosti.