Obavy z rizika při investování do kryptoměn
Hodně jsem přemýšlel o tom, jestli investovat do kryptoměn, ale mám z toho obrovské obavy. Vím, že je to velice volatilní trh a ceny se mění jako na houpačce. Zajímalo by mě, jaké jsou ty hlavní rizika, na která bych si měl dávat pozor? Slyšel jsem spoustu příběhů o lidech, kteří přišli o hodně peněz a já absolutně nechci být jedním z nich. Jak se mohu chránit před těmi největšími ztrátami? Mám se podívat na nějaké konkrétní kryptoměny nebo raději začít s něčím stabilnějším, jako jsou akcie nebo fondy? A co například tzv. "HODL strategie"? Je to rozumné řešení, nebo bych měl mít nějaký plán pro případ, že trh začne klesat? Jak důležité je mít určité znalosti o technologii blockchainu, když chci investovat do kryptoměn? Chtěl bych vědět, jaký je váš názor na diverzifikaci portfolia v této oblasti. Má smysl mít v portfoliu více různých kryptoměn nebo je lepší soustředit se na jednu, ale důvěryhodnou? A co říkáte na bezpečnostní opatření jako jsou hardwarové peněženky? Jsou opravdu užitečné? Jaká další opatření bych měl zvážit, abych minimalizoval riziko ztrát? Mám pocit, že mi uniká něco důležitého a rád bych slyšel názory ostatních. Děkuju!